Sivas konulu ödevimi yarına yetiştirmem lazım

kaptanprice
04-03-2008, 18:56   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
195 mesaj

ARKADAŞLAR COĞRAFYA ÖDEWİM WAR AMA HİCBİR SİTEDE BULAMADIM YARDIMCIOLURMUSUNUZ .. KONU ::   SİVAS'TA YETİŞEN BİTKİ VE ORMAN TÜRLERİ .. YARDIMLARINIZI BEKLİYORUM LÜTFEN .. TEŞEKKÜR EDERİM

Son Düzenleme: Serkan Karadaş ~ 04 Mart 2008 19:26
Serkan Karadaş
04-03-2008, 19:27   |  #2  
Serkan Karadaş avatarı
Genel Denetmen
Teşekkür Sayısı: 15
909 mesaj

http://tr.wikipedia.org/wiki/Sivas

kaptanprice
04-03-2008, 19:30   |  #3  
OP Yıllanmış Üye
195 mesaj

tşk ama .. bulamadım :S:S

yozanga
05-03-2008, 21:57   |  #4  
Yıllanmış Üye
125 mesaj

Karasal iklim kusaginda, ilkbaharda karlarin erimesiyle daglar, tepeler ve platolar yesil bir bitki örtüsü ile kaplanir. Ama bu uzun sürmez. Sicaklarin artmasiyla kuruyan bu bitkilerin yerlerini geven, sigirkuyrugu, kekik ve sari çiçek gibi bozkir bitkileri alir. Yine ilin karasal iklim bölgelerinde kisa süreli bitkilere, ayrica orman agaçlarindan olusan küçük kümelere rastlanir. Genellikle karaçam, kizilçam ve ardiç gibi igne yaprakli ve mese gibi yaprakli agaçlardan olusan bu topluluklar, yüz yil kadar önce tüm bölgeyi kaplayan zengin orman örtüsünün son kalintilari durumundadir.

Sivas Ilinin Yesilirmak Havzasi'na giren ve Karadeniz ikliminden etkilenen Susehri ve Koyulhisar yörelerinde bitki örtüsü açisindan tümüyle degisik bir görünüm vardir. Bu yöreler igne yaprakli agaçlardan olusan zengin ormanlarla kaplidir. Bu orman örtüsünü sürekli yesil kalan çok çesitli ve zengin agaççiklar ile otsu bitkiler tamamlamaktadir.

XxXDaRKoXxX
06-03-2008, 20:01   |  #5  
Yıllanmış Üye
3,720 mesaj

Sivas
Türkiye'nin en soğuk yerlerinden birisidir. İç Anadolu Bölgesi'nin en doğusunda bulunur. Kışları çok soğuk ve bol kar yağışı görülür. İlkbahar ve sonbahar yağışlıdır. Karasal iklim kuşağında bulunur. En soğuk ay ocak en sıcak ise temmuzdur. Yazlar sıcak ve kısa sürelidir.

Tamamen kendi bilgim ;)

omer_6134
06-03-2008, 20:09   |  #6  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 6
2,788 mesaj
XxXDaRKoXxX
Sivas
Türkiye'nin en soğuk yerlerinden birisidir. İç Anadolu Bölgesi'nin en doğusunda bulunur. Kışları çok soğuk ve bol kar yağışı görülür. İlkbahar ve sonbahar yağışlıdır. Karasal iklim kuşağında bulunur. En soğuk ay ocak en sıcak ise temmuzdur. Yazlar sıcak ve kısa sürelidir.

Tamamen kendi bilgim ;)

OKS'de senden ve Tunca'dan güzel puanlar bekliyorum ona göreBeğendim Forumun OKS çocukalrı Gülümseme

XxXDaRKoXxX
06-03-2008, 21:04   |  #7  
Yıllanmış Üye
3,720 mesaj

hehe :)
Bugün daha 87 çıkardım. ;)
Ama asılcam hala önümde bir kaç kişi var :/

kaptanprice
06-03-2008, 22:05   |  #8  
OP Yıllanmış Üye
195 mesaj

çok sağolun arkadaslar .. yozanga sana cok tesekkür ederim senin verdiğini yaptın hoca beğendi .. gercekten cok sağolun .. hepinize ve bütün foruma saygılar ...

yozanga
06-03-2008, 22:07   |  #9  
Yıllanmış Üye
125 mesaj
kaptanprice
çok sağolun arkadaslar .. yozanga sana cok tesekkür ederim senin verdiğini yaptın hoca beğendi .. gercekten cok sağolun .. hepinize ve bütün foruma saygılar ...
önemli değil

omer_6134
06-03-2008, 22:09   |  #10  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 6
2,788 mesaj
yozanga
Karasal iklim kusaginda, ilkbaharda karlarin erimesiyle daglar, tepeler ve platolar yesil bir bitki örtüsü ile kaplanir. Ama bu uzun sürmez. Sicaklarin artmasiyla kuruyan bu bitkilerin yerlerini geven, sigirkuyrugu, kekik ve sari çiçek gibi bozkir bitkileri alir. Yine ilin karasal iklim bölgelerinde kisa süreli bitkilere, ayrica orman agaçlarindan olusan küçük kümelere rastlanir. Genellikle karaçam, kizilçam ve ardiç gibi igne yaprakli ve mese gibi yaprakli agaçlardan olusan bu topluluklar, yüz yil kadar önce tüm bölgeyi kaplayan zengin orman örtüsünün son kalintilari durumundadir.

Sivas Ilinin Yesilirmak Havzasi'na giren ve Karadeniz ikliminden etkilenen Susehri ve Koyulhisar yörelerinde bitki örtüsü açisindan tümüyle degisik bir görünüm vardir. Bu yöreler igne yaprakli agaçlardan olusan zengin ormanlarla kaplidir. Bu orman örtüsünü sürekli yesil kalan çok çesitli ve zengin agaççiklar ile otsu bitkiler tamamlamaktadir.

Alıntı yaptığını söylesen daha iyi olurdu.