Arkadaşlar siyah beyaz bir resmi nasıl renklendirebiliriz lütfen bilen arkadaşlar yardımcı olsun.
şimdiden teşekkürler
siyah beyaz resim renklendirme
Photoshop'la tabıkı ama cok uzun suren bır işlem..Berbattır uğrasırsın saatlerce
peki yapabileceğim bir program varmı
Photoshopla yapabilirsin ama Borga'nın dediği gibi uğraştırıcı ve sabır gerektiren bir olay.
iyide ben nasıl yaparım diye soruyorum photoshopta yapıldığını bende biliyomm
http://www.webdersleri.com/sayfa.asp?id=586
bu adreste kucuk bir res,m renklendirilmiş. oradan bakıp saymex
ve SeTo arkadaşlarımın söylediklerine katılacaksın.
ne derler ; Allah sana peygamber sabrı versin
iyi çalışmalar
özür saymex arkadaşım soruyu sen sormusun :D
ya ben bir fotografcının yanında çalışıyorum
photoşhopta su anda tek yapamadığım bu
photoshopu kendim öğrendim ondan dolayı eksiklerim çıkıyoo
herzaman ögrenilecek çok şey vardır. Zaten bu yüzden buradayız :)
Mesela adamın kıyafetını kemetle sececeksınOna bır path olusturacaksın.bir adamın yuzunu kollarını ellerını sececeskın path yapacaksın secımını.Daha sonra ova maznara dag ev ne vasra bu şekilde seçmen gerekır.Daha sonra renk vermeye başlayacaksın. Renk verırken yuz renklerı kıyafetın renklerını ıyı oturtman lazım.
TAMAM ARKADAŞLAR HEPİNİZE TEŞEKKÜR EDİYORUM BEN BAŞKA BİR YOL ARAYACAM ARTIK
bende photoshopla uğraşıyorum siyah beyaz resimleri boyamak için Quick mask modu var.Onu kullanarak yaparsan rahat edersin kolay ve güzel bir yönetem.
photoshop 7 de şöyle: renklendirmek istediğin bölgeyi sec.daha sonra image\adjustments\variations tan renk varyasyonlarını görebilirsin bundan sonra tek yapacağın renk ayarlarını yapmak.
recolored adlı bir program bu işi gayet başarılı yapıyor. İçinde hazır yapılmış örnek resimlerde var. Onları inceleyerek programın çalışma şeklini anlayabilirsin. Gayet kolay indirmek için kendi sitesini ziyaret edebilirsin yada bana mesaj at. Programın sitesi
bu linktede örnekler var
çok teşekkürler arkadaşlar verdiğiniz programların hepsini kullanıyorum artık
çok basit olarak yapa bilirsin ama bu profosyonel bir iş olmaz.
bu anlatacağım bir alıntıdır ama paylaşmak istedim.
1-siyah beyaz resmi image/moda den "rgb"formatına çevirip kaydet
2-Renklendirmek istediğin bölümü düzgünce lasso tools ile(magnetik olan daha kolaydır)select ediyoruz
3-image/adjust/hue-saturation bölümünü açıyoruz(ctrl+u) burdan siyah beyazlar için sağ alttan colarizeyi aktifliyoruz ve üstteki hue saturation ve lightnes ile uygun rengi ayarlıyoruz.
Hepsi bu arkadaşlar ailenizin büyüklerine süpriz yapmak için güzel bir yol ben çok kullandım ve çok hoşlarına gidiyor.
Photoshop'u daha iyi bilen arkadaşlar yöntemi geliştirip eklentilerle kullanabilir benden bu kadar.herkese saygılar
http://www.black-and-white-to-color.com/
bu adrese git sonra sunu tikla
Click Here To Download A Trial Of BlackMagic Now