siyah ekran hatası
- 1
- 2
Elinizden geldiği kadar yardım etmeye çalıştınız bukadarıda kafi tekrar teşekkur ederim
Elinizden geldiği kadar yardım etmeye çalıştınız bukadarıda kafi tekrar teşekkur
Rica Ederim Ama Ben Daha Forumda Yeniyim Unutmayın Mustafa Ve Süleyman Abilerim Hiç Bir Konuyu Bitirmeden Çıkmazlar Bekleyin Konuya Çağırmaya Çalışacağım ... BEKLEYİN CHİP ONLİNEDE HALLETMEDİĞİMİZ SORUNLARIN BİR İLKİ OLMASIN ! :)
Sabit diskinizi başka bir bilgisayara ikinci disk olarak takıp içindeki verileri aldıktan sonra formatlayabilirsiniz. Başka bir XP CD'si ile onarmayı deneyebilirsiniz. Formatlayacağınız zaman başka bir CD ile deneyin, anlaşılan elinizdeki pek işe yaramıyor. Sisteminiz uygunsa bu saatten sonra artık Windows 7 kullanmanızı tavsiye ederim.
Ekleme: Bu arada sabit diskiniz de sorunlu olabilir. Başka bilgisayara ikinci disk olarak taktığınızda "HD Tune" yazılımıyla sağlık testi yapın. Eğer sabit diskiniz hasarlıysa, duruma göre değiştirin. Bu tabi veri kurtarmayı da zorlaştırır.
burda cinsiyet ayrımı yapılmaksızın herkese elden geldiğince yardım edilir. taze örnek https://www.chip.com.tr/forum/win ... 672_wp7.html#721977 bak 7 sayfa oldu ama hala çözemediğimiz için sorunu daha net anlayabilmek için arkadaşa hala birşeyler sorup olayı çözmeye çalışıyoruz ;)
arkadaşlar ben teknik servis ile ugrasıyorum bu sorunun aynısı olan 5 adet pc geldi elime 1 hafta içinde kesinlikle donanımsal bir hata değil ; pc güvenli kipte acmıyor onar komutunu kabul etmiyor anlıyacağınız sadece siyah ekran ve mouse imleci ile karşılaşıyorsanız yapmanız gereken sey disk i baska bir pc ye bağlayıp verilerini kurtarmanız, ben bu sorunun hızlı yayılan bir virusten kaynaklandığını düşünüyorum veya windows güncellemesi ile ilgili bir sorun olabilir. ama siz en iyisi diskinizi taktığınız pc de güncellemelerin kapalı olduğuna ve virus programının kesinlikle calışıyor olduguna emin olun(önerim karspersky dir) sorunu başka bir şekilde çözebilen bir arkadasım varsa ve bizi aydınlatırsa sevinirim iyi çalışmalar...
8-9 günden beri 25-30 yakın makine geldi servise hepside aynı sorundan bilgisayar çalışırken birden donuyor pc açılınca mouse'tan başka birşey kıpırdamıyor.. Dersin adam legal sitelerde geziyor ondan gelmiştir bakıyn bazilerine sadece yemek tarifi okuyodum biri geliyor gazete okuyordum tam bir ortak yanıyok yani bu sebeple çözüm sadece girdikten sonra başlıyor..Ama dikkatimi çeken birşey var virüs nod 32 güncel versiyonuyla siliniyor vede sonradan nod32 güncel tutup kullanrsan bir sorun olmuyor yada güncel olan müşterilermiz geri gelmiyor.
windows xp logosunu gördükten sonra siyah ekran ve mouse imleci cıkıyor ve daha ileriye gitmiyor.
................................................
format atınca duselıyor fakat bu sorunun sebebı donanımsal yada sıstemsel olmayabılıyor.... herhangı bı vırus olabıılır mı acaba
8-9 günden beri 25-30 yakın makine geldi servise hepside aynı sorundan bilgisayar çalışırken birden donuyor pc açılınca mouse'tan başka birşey kıpırdamıyor.. Dersin adam legal sitelerde geziyor ondan gelmiştir bakıyn bazilerine sadece yemek tarifi okuyodum biri geliyor gazete okuyordum tam bir ortak yanıyok yani bu sebeple çözüm sadece girdikten sonra başlıyor..Ama dikkatimi çeken birşey var virüs nod 32 güncel versiyonuyla siliniyor vede sonradan nod32 güncel tutup kullanrsan bir sorun olmuyor yada güncel olan müşterilermiz geri gelmiyor.Aynı sorunu yaşayan müşterilerim var, Norton Internet Security veya Kaspersky Internet Security kullanıyorlar, hiç böyle şeyler başlarına gelmiyor. Direkt olarak engelliyor zaten!windows xp logosunu gördükten sonra siyah ekran ve mouse imleci cıkıyor ve daha ileriye gitmiyor.Evet, virüs olabilir.
................................................
format atınca duselıyor fakat bu sorunun sebebı donanımsal yada sıstemsel olmayabılıyor.... herhangı bı vırus olabıılır mı acabaSon Düzenleme: Süleyman. ~ 25 Ekim 2009 17:05
Virüs olabilir.. Trend micro bu işlerde oldukça iyi, roodkit gibi virüslerin üstesinden geliyor. Eğer imkanınız varsa HDD(harddisk) nizi başka bir bilgisayarda deniyerek açmaya çalışın yine aynı sorun olursa donanımdan olmadığı anlaşılır ama donanım sorunu değil gibi gözüküyor. Uzun lafın kısası başka bir bilgisayara takıp güzelce bir tarama yapmak ve düzelmezse ayrıca imkanınız da varsa windows 7 yada tekrar bir xp'yi kurmak en doğrusu olacaktır diye düşünüyorum :)
sa arkadaşlar benzer sorun bendede var... pc sabah açtım windows yazısından sonra bişey gelmiyo.siyah bi ekran çıkıp kalıyo öylece.biostan cdroom u first konuma getiriyorum format cd si takıyorum onuda okumuyor.başka cd takıyorum onuda okumuyor. güvenli modda yada diger modlarda yine siyah ekran çıkıyor. bios pilini çıkardım sıfırladım yine aynı yine aynı ne yapmam gerektiği konusunda bi fikri olan var mı ???
arkadaşlar aynı sorun bendede var, bilgisayar açılırken windows logosundan sonra siyah bi ekran ve ortasında yuvarlak mavi fare imleci oluyor ve hiç kımıldamıyor, bilgisayar bu durumda kalıyor ve açılmıyor
sistem özelliklerim
win7(x64), i5 işlemci, nvidia310m ve intel hd graphics onboard,
Arkadaşlar benim sorunumda buna benziyor ama böle değil. Önceklikle ilk başlarda mavi ekran hatası alarak bilgisayarım kendine res atıyordu.Ben de bunu üzerine bilgisayarım içini açarak temizlemeye başladım.Kaploları felan hepsini kontrol ettim.Tekrar açtığımda bilgisiayarım bu sefer bip sesi gelmemeye başladı ve siyah ekran da ''_'' işareti yanıp sönmeye başladı.Temizlik esnasında kücük bir cipe yada pile benzeyen bir şeyin koptugunu gördüm.Önce pek bir endise etmeden açmaya calıstım.Siyah ekranda kalıyordu ancak F8 tuşuna bastığımda orada çıkan Normal olarak başlat tuşuna basınca bilgisiyar açılıyor.Ancak bazı oyunlarım git gide açılmamaya başladı.Arada bilgisiyarım siyah ekranda 20 snye yakın bkledikten snrada acılıyor bazen hiç açılmıyor.açılmadığı zaman F8 e basarak açıyorum.
Umarım derdimi anlatabilmişimdir... Bu konuda bilgisi olan arkdaşlarım varsa bana yardım edebilir misiniz ?
- 1
- 2