siyah kayan çizgi

Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.
small_ticket
29-02-2004, 16:05   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
167 mesaj

arkadaşlar benim bilgisayarımın monitörü oda arkadaşımınkiyle arkaları birbirine çok yakın bi şekilde duruyor benim bilgisayarım açıkken o da ilk açtığında bilgisayarını benim monitörüm de silik siyah bi yatay çizgi yukarıdan aşağı doğru inip duruyor bi süre sonra kayboluyor sebebi ne olabilir?

small_ticket
01-03-2004, 15:33   |  #2  
OP Yıllanmış Üye
167 mesaj

bu konuyla ilgili bi fikri olan yok mu??

hasanyasin
01-03-2004, 17:10   |  #3  
Yıllanmış Üye
1,100 mesaj

Bu manyetik bir sorun. PC Monitörleri ve TV'lerde gördüğünüz tüplerde, görüntünün oluşabilmesi için, bir tabancayla elektronlar saçılır ve bu elektronlar belli gazlar içinden geçerek belli renkler verirler. Bu elektronlar manyetik bir alan da oluştururlar doğal olarak. Yanyana [ya da sırt sırta] koyduğunuz iki tüp, birbirini bu şekilde etkileyebilir. Bu monitörlere zararsız olabileceği gibi, zarar da verebilir; bunun için bir şey söyleyemem; fakat ani oluşan zararlar görmeseniz de, uzun dönemde problem yaşayabilirsiniz. Monitörlerinizi manyetik alanlardan korumalısınız. Bu manyetik alan kaynakları, cep telefonları da olabilir; arkadaşınızın monitörü de...