sizce hangi hp?

yurtik
04-05-2008, 22:43   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
9 mesaj

1.notebook
model:hp dv6760

İşlemci türü: Intel® Centrino® işlemci teknolojisi Intel® Core™ 2 Duo işlemci T9300 2,50 GHz , Düzey 2 önbellek 6 MB Intel® PRO/Kablosuz 3945ABG Ağ Bağlantısı

Yüklü işletim sistemi: Orijinal Windows Vista® Home Premium 32 bit

Standart bellek: 2048 MB / Maksimum bellek: 4 GB'a kadar DDR2 belleği destekler / Bellek düzeni RAM: (2 x 1024 MB)

Dahili sabit disk sürücüsü: 250 GB / Sabit disk denetleyicisi: SATA Sabit Disk Sürücüsü / Sabit disk sürücüsü hızı: 5400 rpm

Ekran boyutu: 15.4” WXGA High Definition BrightView Widescreen

Ekran çözünürlüğü: 1280 x 800

Video adaptörü: NVIDIA® GeForce™ 8400M GS / Video RAM: 256 MB atanan olmak üzere en çok 1023 MB Toplam Kullanılabilir Grafik Belleği

Optik sürücü türü: Çift Katman desteğine sahip Lightscribe Super Multi DVD Yazıcı (+/-R +/-RW)

Hafıza kartı aygıtı: Secure Digital kartlar, MultiMedia kartlar, Memory Stick, Memory Stick Pro veya xD Picture kartlar için 5'i 1 arada tümleşik Dijital Medya Okuyucu

Modem: Yüksek hızlı 56K modem

Ağ arabirimi: Ethernet 10/100BT tümleşik ağ arabirimi

Kablosuz teknolojileri: Intel® PRO/Kablosuz 3945ABG Ağ Bağlantısı

Kablosuz yeteneği: Bluetooth® kablosuz ağ iletişimi

Harici G/Ç bağlantı noktaları:
3 USB 2.0, 1 HDMI konektörü, 1 VGA bağlantı noktası, 1 RJ11 modem konektörü, 1 RJ45 Ethernet konektörü, S-video TV çıkışı, 2 kulaklık çıkışı, 1 mikrofon girişi, 1 IEEE 1394, uzaktan kumanda kızılötesi bağlantı noktası (uzaktan kumanda isteğe bağlıdır), kablo yerleştirme konektörü

Video yakalama arabirimi: IEEE 1394 Firewire® Arabirimi

Genişletme yuvaları: 1 ExpressCard/54 yuvası (ExpressCard/34'ü de destekler)

Kontrol paneli: HP QuickPlay ortam yürütücü yazılımı ve özel menü denetimleri, müzik ve DVD düğmeleri

Ergonomik özellikler: Tümleşik parmak izi okuyucusu

Web kamerası: Tümleşik Mikrofonu Olan HP Pavilion WebCam

Uzaktan kumanda: HP Mobile Uzaktan Kumanda

Dahili ses: 3B Sound Blaster Pro uyumlu ses: 16 bit tümleşik

Hoparlörler ve mikrofon: Altec Lansing® hoparlörler

Klavye: 101 tuşlu, uyumlu klavye

İşaret aygıtı:
Açma/Kapatma düğmesi , özel dikey Yukarı/Aşağı Kaydırma yüzeyi, ses düzeyi ayarlama ve ses kapatma düğmeleri, 2 Hızlı Başlatma Düğmesine sahip Dokunmatik Yüzey

Güç kaynağı türü: 90 W AC Güç Adaptörü

Yazılım - Verimlilik ve finans: Microsoft® Works

Önceden kurulu yazılımlar:
Microsoft® Internet Explorer 7.0; Windows Mail; Adobe® Reader 8.0

Optik sürücü yazılımı:
Windows Media Player ; Windows Fotoğraf Galerisi ; DVD Play ; Windows Movie Maker, Windows DVD Maker ; Cyberlink DVD Suite ; Windows Media Center, QuickPlay for Windows ; Digital Persona Parmak İzi okuyucusu yazılımı

Ürünle gelen yazılım:
Kurtarma bölümü (sistem, uygulamalar ve sürücüleri ayrı ayrı kurtarma olanağı dahil); Kurtarma bölümünün isteğe bağlı yeniden dağıtımı; Kurtarma CD/DVD'si oluşturma aracı; Symantec™ Norton Internet Security™ 2008 (60 günlük canlı güncelleştirme); Dizüstü Bilgisayar Yardımı ve Desteği

Boyutlar / ağırlık

Boyutlar (G x D x Y) 35,70 cm (U) x 25,70 cm (G) x 2,54 cm (min Y) / 3,96 cm (maks Y)
Ağırlı: 3,10 kg

-------------------------------------------
2.notebook

model:hp dv6770

İşlemci           :          Intel® Core 2 Duo T8300
İşlemci Hızı          :         2,40 GHz, Level 2 cache 3 MB
Bellek          :         2 GB
Sabit Disk          :         250 GB
Ağırlık          :         3,1 kg
Bluetooth Portu          :         Var
Ekran Belleği          :         Max 1023 MB Paylaşımlı
Ekran Boyutu          :         15,4"
Ekran Çözünürlüğü          :         1280 x 800
Ethernet          :         10/100
Garanti Süresi          :         2 Yıl
Hoparlör          :         Altec Lansing
Bellek Tipi          :         DDR2
Model          :         DV6770 KS328EA
Modem          :         56K
Ekran Özelliği          :         WXGA High Definition
Grafik Tipi          :         NVIDIA® GeForce 8400M GS
İşlemci Tipi          :         Çift Çekirdek
Optik Sürücüler          :         Lightscribe Super Multi DVD
Fırewıre Bağlantı          :         Var
Pil Tipi          :         6 Hücreli Li-Ion
Menşei          :         İthal
Touchpad Mouse          :         Var
Ses Kartı          :         3D Sound Blaster
Tv-out Çıkışı          :         Var (HDMI)
Wireless          :         Var
Kart Okuyucu          :         5 in 1
Dahili Kamera          :         Var
Usb Bağlantı Adedi          :         3
Yazılım          :         Genuine Windows Vista® Home

bide acaba call of duty 4 gibi oyunu orta çözünürlükte takılmadan oynatırmı?bide ben ekran kartını değiştirmek istesem değiştirebiliryim?mesala geforce 8600 gt ile fiyatı hakkında bi gilginiz var mı?

Son Düzenleme: yurtik ~ 05 Mayıs 2008 12:27
Ryc32
05-05-2008, 01:47   |  #2  
Yıllanmış Üye
141 mesaj

pc özelliklerinden çok iyi anlamam ama bende 8400 gs ekran kartı var ve cod4 hiç takılmadan çok rahat oynamakdayım .benim pc senin yazdığın özelliklerden düşük amd 2 ghz ,3 gb ram ,128 ram 8400 gs ekran kartı ben bu özelliklerle çok rahat cod4 oynuyorum ,bunu söylemek istedim ...

yurtik
05-05-2008, 12:25   |  #3  
OP Taze Üye
9 mesaj
Ryc32
pc özelliklerinden çok iyi anlamam ama bende 8400 gs ekran kartı var ve cod4 hiç takılmadan çok rahat oynamakdayım .benim pc senin yazdığın özelliklerden düşük amd 2 ghz ,3 gb ram ,128 ram 8400 gs ekran kartı ben bu özelliklerle çok rahat cod4 oynuyorum ,bunu söylemek istedim ...
çok teşekkür ederim..bende bunu duymak istiyodum zaten ilerde ekran kartını yükseltirim..peki sence hangi model daha ii

Ryc32
05-05-2008, 13:53   |  #4  
Yıllanmış Üye
141 mesaj

yurtik arkadaşım model:hp dv6760 tercih ederim. çünkü dizüstülerde bildiğim kadarı ile ekran kartı değişimi yapılamıyor ,ram değişikliği yapılıyor. 6770 modelinde max 2 gb ram özelliği var yani ram artıramıyorsun ama 6760 modelinde max 4 gb yazdığı için daha sonradan ramı artırabiliyorsun.diğer özelliklerde birbirine yakın galiba. Ama bu pc lerin değeri 2500 ytl bence biraz bekle anlayan arkadaşlar bu fiyata daha iyi pc tavsiye ederler sana ,ben çok anlamam pc özelliklerinden çünkü bende bu siteden fikir alıp öyle satın aldım bilgisayarımı ...

1ol3irol
05-05-2008, 18:47   |  #5  
Yıllanmış Üye
1,714 mesaj

8600gt ile 8400gs arasında çok fark var.. ancak hp,asus gibi markalı ürünler tercih edersen 2500ün altına bulamazsın. ya da monster markası tercih edersin 2000ytl.. 2700liraya da dell xps modeli var ki akıllara zarar... onun için öncelikle marka tutkun varmı ve bütçen ne kadar?

yurtik
05-05-2008, 22:48   |  #6  
OP Taze Üye
9 mesaj

marka değil ama hp ye hayranım delicesine seviyorum en fazla 2 milyar bütçe..hp almak istiyom ama bilmiyom..