Asus P5B MotherBoard
İntel Core2duo E2180
4Gb Knigston Ddr2 800 MHZ(2x2)
Asus Vento 400 Watt Kasa
250 Gb Sata&Sata2 Disk(Hitachi)
Ekran kartı= ? :) arkadaşlar ekran kartında çok kararsızım yardımlarınızı bekliyorum.
Not:Oyun Oynayacagım o yüzden grafik kartına 200$ a kadar bütçe ayırdım tavsiyelerinizi ona göre yazarsanız sevinirim
Ayrıca biraz oc düşünüyorum.Neler Düşünüyorsunuz
yorumlarınızı bekliyorum
Sizce Konfigürasyon Nasıl?
Sapphire HD4850 al fiyatı uygun 200$ seviyesindeydi gürcan.
E2180 çok yavaş yani 4gb ram alacağına 2 gb ın fiyatını işlemciye koy biraz daha
ÜRÜN : INTEL® CORET2 DUO E7200 İŞLEMCI
İŞLEMCI HIZI : 2.53 GHZ
Fiyatı: 135.00 USD + KDV
ÜRÜN : INTEL® CORET2 DUO E2180 İŞLEMCI
İŞLEMCI HIZI : 2.00 GHZ
Fiyatı: 76.00 USD + KDV
Arkadaşım E7200 alacaktım ancak 45 nm'lerde ki sorunun çözülmediğini duydum.Revizyon çıkmadan almayın diyolar.Acaba çıktı da ben mi bilmiyorum :S
OC dusunuyorsan 400W'lık PSU'dan sana hayır gelmez bunu da belırteyım. birde 4850 kullanıcam dersen Sana en az 550-600W'lık sağlam bır PSU gerekir.
Bu arada P5B eski revuzyonlu bır anakartla OC yapacaksan bence hıc kasma Sana p35 ve ustu yonga taşıyan bir anakart gerekir. Eger OC yapmıcaksan bu sıstem sana yeter..
He ayrıca AMD'mi Intel mi? Bu soruya aylardır cevap bulamadım.Bir yandan amd'nin fsb ve veriyolu zenginliği gözümü kamaştırıyor diğr yandan intel'in 45 nm teknolojisi çekirdek sayısı.Bir seçenek bulamadım hala :S
Bence AMD nin 45nm deneb phenomlarını bekle çok yakında çıkıyorlar 3.00 Ghz bariyerini geçicekler ve FSB hızları herzamanki gibi yüksek olacak buda yüksek performans demek.Bence çekirdek fazlalığına bakma 4 çekirdeği verimli kullanan doğru düzgün bir program bile yok.Sana önerim uygun fiyatlı phenom x3 45nm bir işlemci alman olucaktır.
Ahmet arkadaşım tavsiyen için teşekkürler bu sistemi göz önünde bulunduracağım :)
anakart'da pci-e 2.o desteği yok..bu sorun teşkil etmez mi ileride..bu kadar para verip de en yeni ekran kartlarını kullanamamak zoruna gider insanın :D