Edirne de bir and. lisesinde okuyrm lise 1... sadece matematiim 1 gelebilir ing 5 ... ingilizce haftada 10 ders...
resim koyayamıştım şimdi koydum... TM seçmek istiyorum ne yapmam gerek :S :/
Edirne de bir and. lisesinde okuyrm lise 1... sadece matematiim 1 gelebilir ing 5 ... ingilizce haftada 10 ders...
resim koyayamıştım şimdi koydum... TM seçmek istiyorum ne yapmam gerek :S :/
Koyduğun resimler görünmüyor ama ingilizce kredisi yüksek bir ders . 5 geldiğine göre haftada 2 saat olan 5 tane dersin 2 gelmesi kadar etki ediyor. Matematik zayıf gelirse ortalaman tutarsa ortalama ile geçersin. Eğer ortalamadan kurtaramazsan yaza okul yolu görünür.
İngilizcenin kredisi çok yüksek.
İngilizce 5 ise büyük ihtimalle sınıfta kalmazsın.Ama matematiğin 1 de, diğer derslerin kaç?
Ama sayısal veya TM'ye geçişte alana kaynaklık eden dersleri vermek zorundasın.Ortalama yükseltme sınavına girmelisin.
Sınıfta kalmasan bile 1 olan dersi vermelisin.
dostum öylesine kafanı hiç yorma karnenin arkasında yazar anadolu liselerinde 3.0 ortalamayı tutturdugun zaman sınıf gecersin
ortalamayı hesaplamak için aldığın notu mesela matematikten 2 aldın diyelim ve matematiğin haftada 2 saat oldugunu farzedersek 45x2=90 yapar 45 aldığın nottur 2 ise haftalık ders saatidir böyle böyle notların hepsini topla haftalık ders saatleri toplam kaç saatse ona böl örneğin bizim ticaret lisesinde 3.sınıftayız ve biz haftada 39 saat ders görüyoruz rehberlik dersi karneye not olarak geçmediginden onu çıkarmayı unutma umarım yardımcı olmuşumdur
evet... hepinize teşekkür ederim...
dostum öylesine kafanı hiç yorma karnenin arkasında yazar anadolu liselerinde 3.0 ortalamayı tutturdugun zaman sınıf gecersinarkadaş haklı büyük ihtimalle ortalama ile geçersin.Bende öyle geçiyorum hem 1 dersten kalsanda sınıfta kalmassın lise 1ler için eğer ortalam ile geçmesse en fazla 4 derseten kalırsa sınıfta kalır.Ama ortalama ile geçemessen sadece MAttan kalırsın onuda biraz çalışır yazın sorumluluk sınavlarına,ortalam yükseltme sınavlarında vs. verirsin.ortalamayı hesaplamak için aldığın notu mesela matematikten 2 aldın diyelim ve matematiğin haftada 2 saat oldugunu farzedersek 45x2=90 yapar 45 aldığın nottur 2 ise haftalık ders saatidir böyle böyle notların hepsini topla haftalık ders saatleri toplam kaç saatse ona böl örneğin bizim ticaret lisesinde 3.sınıftayız ve biz haftada 39 saat ders görüyoruz rehberlik dersi karneye not olarak geçmediginden onu çıkarmayı unutma umarım yardımcı olmuş
arkadaş haklı büyük ihtimalle ortalama ile geçersin.Bende öyle geçiyorum hem 1 dersten kalsanda sınıfta kalmassın lise 1ler için eğer ortalam ile geçmesse en fazla 4 derseten kalırsa sınıfta kalır.Ama ortalama ile geçemessen sadece MAttan kalırsın onuda biraz çalışır yazın sorumluluk sınavlarına,ortalam yükseltme sınavlarında vs. verirsin.yok ya o kadar kötü değil derslerim 1. dönem teşekkür almıştım :) iyi bari ama matematik 1 olursa tm seçmeden önce sınava girmek gerekicek galiba...