SİZDE BİR OYUN DELİSİMİSİNİZ???

Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.
parlayanasker
16-03-2005, 18:17   |  #1  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
30 mesaj

Arkadaşlar
Bnde oyun manyağı biriyim
bir gün ağacın altında otururken kırmızı bir elmakafama düştü we şu
fikir kafama dank etti
hiç düşündünüzmü oyunların hangi ülkeden çıktıklarını, bu insanların bu oyunları ardardına piyasaya sürmelerinin we bunda bir gaye olduğunu ,tv ,müzik, pc gibi araçların gerçek amacından daha çok bir propaganda aracı olduğunu we sanki insanları oyaladığını,insanların sorumluluklarını unutturmaya yönelik amaç taşıdığını düşündünüzmü.ben bu ülkelerin gelişmekte olan ülkeleri bu tür yollarla oyaladığını düşünüyorum.siz ne düşünüyorsunuz???

Son Düzenleme: parlayanasker ~ 16 Mart 2005 18:24
daywalker
16-03-2005, 22:41   |  #2  
Yıllanmış Üye
114 mesaj

böyle birşey olduğunu sanmıyorum eğer amaçları diğer ülkeleri oyalamak olsaydı, oyunu özellikle oyalamak istedikleri ülkelerin dillerine çevirirdiler. benim bir çok arkadaşım sırf ingilizce bilmediği için oyun oynamıyor

emrahbolum
17-03-2005, 11:27   |  #3  
Taze Üye
17 mesaj

daywalker'e katılıyorum

lazrailefsanesi
17-03-2005, 19:46   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,393 mesaj

Sadece sunu dusunebilirsin artık oyunların bir kısmıda filmlerde oldugu gibi belli dusunceleri asılamak icin kullanılabiliyor.Orn:delta force serisi-Generals zero Takımlar amerika cin terorist(araplar)

egoist
17-03-2005, 19:57   |  #5  
Yıllanmış Üye
375 mesaj

Parlayanasker e katılıyorum (!).
Bende bu bilgisayarın icadına taktım, insanlar hantallaşıyo, kilo alıyo, gözleri bozuluyo, (işleri kolaylaştırıyo, iletişimi hızlandırıyo, akla hayale gelmeyen biçok fayda saglıyo, tabi bunları görmemek lazım)
Nedir bu ?? Herşeyin altında bi "çapanoğlu" aramak ?
insanlar irade sahibidir, isterlerse oynarlar, ve kimmiş bu oyun için dünyayı, gerçekleri  unutan insan ?

free_x_man
17-03-2005, 22:16   |  #6  
Yıllanmış Üye
475 mesaj

evet insanları oyalıyorlar fakat elektronik oyun araçları bu kategoride enson sıralarda yer alıyor.çünkü o işi televizyondan uyguluyorlar.diğer elektronik araçları daha çok kendi kültürlerine adapte etmek amacı ile kullanıyorlar.bu gün bütün oyunların ingilizce olmasının altında yatan sebep budur.seni ilk önce anadiline yabancılaştırıyorlar.sonra abuksubuk konulu fakat eğlenceli ingilizce oyunlarla seni ingilizce öğrenmeye teşvik ediyorlar.en sononda da kültürel emperyalizm ile saldırıp seni kendi sempatizanı yapıyorlar son aşamada ise çeşitli hileler ile senin çıkarlarının kendi çıkarlarının bir bir parçası oluğuna inandırıp böl parçala yönet taktiğini uyguluyorlar.tüm bunlar olurken sen de yaw bunlar iyi insanlar bize demokrasi getirdiler diyeceksin diye hesap ediyorlar.bu gün dünyadaki ingilizce furyasının altında yatan sebep budur.dünyanın kuvvetli devletlerine bakınız hepsi ilk önce anadillerine sahip çıkarlar.bir milleti millet yapan konuştukları ortak dildir.eğer bize bugüne bugün türk diyorlarsa bu türkçe sayesindedir.ana dili rusça olan bir adama ne kadar türk diyebiliyorsak ana dilini bilmeyen yada anadilini unutan bir türke de o kadar türk denilir.unutma ilk amçları senin anadilini unutturmak ve seni tarhteen silmektir.çünkü bugün biz soyumuzun nereden geldiğini biliyorsak bu atlarımızın bize bıraktığı türkçe eserlerden dolayı dır.yoksa o medeniyetler ingilizce konuşsaydı biz onlara belki ingilizler fakat türk olmadıkları nerede is kesin derdik

Son Düzenleme: free_x_man ~ 17 Mart 2005 22:18
Kansav
17-03-2005, 22:35   |  #7  
Yıllanmış Üye
521 mesaj

parlayanasker,nerden geldi aklına bu düşünce anlamadım.Adamların işi gücü yok,propoganda yapmak ve gelişmekte olan ülkelerin gelişmelerini engellemek amacıyla oturup 2 yıl boyunca TEK bir oyun için uğraşacaklar.Açıkçası ben buna hiç ihtimal vermiyorum.Eğer öyle olsaydı hem oyunları kendi ülkelerinde satmazları,hemde diğer ülkelerde 50$ gibi fahiş fiyata satmazlardı.

Sen sanırım bunu Microsoft 'un politikasıyla karıştırdın.Microsoft öğrenci ve öğretmenlere inanılmaz düşük fiyatlarla Windows ve Office veriyor.Neden olduğunu hiç düşündünmü? Babasının hayrına mı? Tabiki hayır.Adam işi temelden eline geçirmek istiyor.Eğitim sisteminin temeline kendi yazlımlarını entegre ettiği zaman,belli bir süre sonra o ülke artık Microsoft 'a bağlı kalmaya başlayacak da ondan.Neden insanlar Windows ve Office 'den vazgeçmeye başlıyor yavaş yavaş,bu gerçeğin bilincine varmaya başladıkları için...

parlayanasker
18-03-2005, 12:54   |  #8  
OP Yeni Üye
30 mesaj

--------------------------------------------------------------------------------

ben bu topici açarken kastetmek istediğim amerikaydı.zaten hangi ülkeyi kastettiğimi anladınız.ben bu fikre metal fırtına yı okurken kapıldım ve bu kitabın amerikanın yazdırdığını düşünüyorum.işte bu kitabı bitirdiğim gün aklım hep böyle sorularla savaşmaya başladı.eğer metal fırtına yı soluksuz okursanız hepinizin bana hak wereceğini düşünüyorum.bu topraklarda tarihte hiçbir zamn 10 sene savaşsız geçmemiş
YA ŞİMDİ!!!DÜŞMAN SAVAŞMAKTAN VAZ MI GEÇTİ???
YOKSA TAKTİK Mİ DEĞİŞTİRDİ???

Son Düzenleme: parlayanasker ~ 18 Mart 2005 12:54
Kansav
18-03-2005, 19:38   |  #9  
Yıllanmış Üye
521 mesaj

Daha önce Unix'i bölmeyi başardılar.Microsoft'u da bir ara bölmeyi düşündüler ama BÖLMEDİLER,bölemediler değil.Çünkü Microsoft'u bölmek işlerine gelmezdide ondan.Bir amerikan yazılım firması dünyanın en büyüğü iken neden bu firmayı bölüp amerikanın yazılım egemenliğine darbe vursunlardı??? Microsoft gibi bir yazılım firması, kendi işletimi sistemi CD 'sinin kopyalanmasını istemese kopya koruması koyar,ama yok.Neden? Çünkü korsan kullanım onlarında bir nebze işine geliyorda ondan.Eğer Microsoft CD 'lerine kopya koruması koyar ve korsan kullanıma karşı GERÇEK anlamda bir savaş açarsa,dünyadaki egemenliği tehlikeye girer hatta egemenliğini Linux 'e kaptırır.Böyle olması Microsoft 'un dolayısıyla da amerikanın işine gelmez...Amerika sadece taktik değiştirdi,savaşmaktan vazgeçmedi.Bunu hepimizi çok iyi biliyoruz...

Şu anda detaylı bir araştırma içindeyim.En kısa zamanda bende Linux'a geçecem ve Microsoft'u kullanmaktan artık tamamen vazgeçecem...

Recep Baltaş
18-03-2005, 20:00   |  #10  
Recep Baltaş avatarı
CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 8
9,635 mesaj

Merak etmeyin bizi oyalayan yabancı milletler değil.Bizi oyalayan Şer.fs.z bazı türk medyaları.Semra hanım,televole,pazar keyfi,bbg....ve daha saçmalık...Ben ingilizce becerimimn %25 inin oyunlara borçluyum.Ama semra hanım bana baş ağrısından başka bir şey vermedi....

Bu arada kansav çok haklı microsof istese piyasadki tüm cd leri toplattırır.Maksat bizi daha şimdiden windows a alıştırmak...anginiz pat diye linux kullanabilir...?

cursed
19-03-2005, 01:00   |  #11  
Yıllanmış Üye
1,123 mesaj

OYun OYNAYIN BOŞ VERİN BUnLARI BAkın yeni oyunlar çıkıyor yaza doğru siz bakın keyfinize komplo teorilerine gerek yok!!!!

Raziel
19-03-2005, 16:47   |  #12  
Yıllanmış Üye
936 mesaj

komplo teorileriyle uğraşacağınıza oyunların tadını çıkarın, bunları düşünmek size hiçbir şey kazandırmaz.

Black Prince
19-03-2005, 16:56   |  #13  
Taze Üye
17 mesaj

o güzel beyninizi bunlara yoracağınıza oyun oynamanın keyfini yaşayın, bunları düşündüğünüzde sorunların hallolacağını düşünüyorsanız aynen devam edin.

free_x_man
19-03-2005, 18:50   |  #14  
Yıllanmış Üye
475 mesaj

medyayı yönetenlerin o şerefsizler olduğunu mu sanıyorsunuz?onlar sadece emperyalizmin hizmetçisi;piyonu.emperyalist devletler bir ülkeyi işgal etmek istemezler.işgal onlar için son çözümdür.çünkü işgal etse ne olur etmese ne olur.zaten dünyanın tüm ülkelerini ekonomik olarak kendine bağlamış.ürünlerini istdiklere yerde satıyor. bakın tüm emperyal kuvvetlerküreselleşme diye basbas bağırıyor.neden?işgal ettiği devirdiği hükümetlere bakın hepsi nmilli bağımsılıktan ulusal kalkınmadan bahsediyor.hepsi yabancı şirketlere karşı hapsi ulusal sanayiciyi destekliyor.küreselleşme demek kendini yabancı sermayeye dolayısı ile ile yabancı sermayenin aktığı ülkeye kendi ulusal kaynaklarını teslim etmek demek.ilk önce kendi ulusal sanayicini zayıflatıyorlar sonra da işgale gerek kalmadan tüm kaynakları kandilerine akıtıyorlar.bunu bizlere kabul ettirebilmek için de ilk önce halkı kendi kültürlerine adapte ediyorlar.anlıyormusunuz?

Son Düzenleme: free_x_man ~ 19 Mart 2005 18:52
cursed
19-03-2005, 21:29   |  #15  
Yıllanmış Üye
1,123 mesaj

Dostum ben oyunumu oynarım imperyalizm dediğin şey bu tür şekilde girse sadece eyvallahta ondan önce daha bi sürü konu var...O konularıda tartışmanın yeri burası değil hele oyun platformu hiç değil...bilmem anlatabildim mi?!!!