Evet arkadaşlar,size ailemden bahsetmek istiyorum,teknoloji namına hiç bir şey bilmeyen,fakat ben teknolojiden faydalanmak istiyorum dediğinizde sizi anlamıyan ve kendileri gibi olmalarını isteyen bir aileden.
Ailemi aşşağılamıyorum kesinlikle,onların sevmediğim yönlerini söyleyerek bir nebze içimi dökmek istiyorum.
Küçüklüğümden beridir oyun bilgisayarı istemiştim,aslında pek fazla bir şey istemedim,ve 16.5 yaşımdayken bana oyun kasası alındı ( sonunda) bu kasayı zamanında 2400'e almıştık,icabında kazık yedik,çünkü ailem internetten alışverişe karşıdır,kredi kartı asla kullanmazlar.
Neyse,babamın teknolojik bir şeyi alırken her zaman bilgisayar öğretmeni arkadaşlarına danışır onlar ne diyorsa ona göre hareket eder,bundan yaklaşık 3 sene önce monitör alacaktım tüplü monitörden kurtulacaktım,lcd alacaktım.
Tabi o zamanlar pek bir şey anlamıyordum monitör işinden,babamın arkadaşı şu anki monitörümü tavsiye etmiş o zamanlar 75 hz yenileme hızı olan monitörler varken 60 hz hızı olan hayaletlenme yapan bir monitör aldık,bilgisayar hocası sağolsun,o fiyata çok iyi monitörler varken bunu aldık.
Yıl oldu 2013,geldim 18 yaşıma,elimdeki monitör 60hz olduğu için oyunlarda dalgalanma yapıyor,gözümü acayip derecede yakıyor başımı ağrıtıyor,monitör alacak param var,lakin canları sağ olsun ailem yüzünden alamıyorum.
Annemi oturttum sandalyeye,anne bak gözümü yakıyor dedim,annem monitöre baktı 2-3 dakika oturdu 5-10 dakika ekrana yapışmış tozlara bakarak bana ekranı sil dedi falan :D
Ekran cam gibi,çok güzel gösteriyor dedi bu monitör satılır mı dedi,annem otururken içeriye babam girdi.Aynen şu şekilde,
-"behey çocuğum,monitöre o kadar para verdik,mis gibi monitör aldık,şimdi kaldırıp atacak mıyız ! Hiç bir şey beğenmiyorsun"
Sizce ben demi sorun var ? Çok mu bir şey istiyorum arkadaşlar ?Monitör her geçen gün gözümü kör ediyor resmen,ama aileme göre monitör mis gibi,cam gibi gösteriyor.
Ek olarak,kasayı aldığımız zaman,2.5 sene önce,eve gelmiştim ve kasada oyunları açınca arı sesi gibi sesler geliyordu, ve oyunlarda anormal derecede fps düşüşleri oluyordu.
Bende bunu babama söyledim,bilgisayarcıya götüreceğim,dedim ve bana verdiği cevap bu oldu:
- "O kadar para verdik,mis gibi kasa aldık,senin kasandan çoğunda yok ve hayla beğenmiyorsun,kasadan elektrik geçtiği için o ses olur"
Kasayı da aileme anlatamadım.
Ek olarak ayakkabı almak istiyordum,e tabi genç insanız.Ben dedim anne ben ayakkabı alacağım,annemin verdiği cevap şu;
- "Mis gibi 2 tane ayakkabın var,onları eskit öyle yenisini al,yenisini almana izin vermiyorum"
Not "2 senedir eskimesini bekliyorum"
Evet arkadaşlar,benim ailem bu şekilde,ve ailemi ne kadar sevmeye çalışsam da beceremiyorum.
İçimi döktüm,bu yazdıklarımı okuyan herkese gönülden teşekkürlerimi iletiyorum,bu arada Bayramınız Kutlu olsun.
Allah kimsenin başına vermesin,ben çektim siz çekmeyin.Üniversiteyi kazanayım,bir işe gireyim,emin olun yüzlerine bile bakmam.Çok çektirdiler bana,ev benim için otel gibi.Yemeğini ye,yat,ara sıra bilgisayar oyna.