Skype'ın gücünü keşfedin

CHIP Online
18-07-2008, 04:40   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj

CHIP Online, 100 milyondan fazla kullanıcısı olan "internet telefonu" Skype'ı mercek altına aldı.

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/Skype-in-gucunu-kesfedin_7829.html

İletişimin önemi yıllar geçtikçe daha da artıyor ve bugün insanlar aralarındaki iletişimi sağlamak için pek çok aracı bir arada kullanıyorlar. Cep telefonlarıyla başlayan iletişimdeki devrim internet ile doruk noktasına ulaşmış durumda.

Önceleri e-mail'ler ile mesaj alış verişi yaparak insanlar birbirleriyle görüşebilirken, iletişimin çok daha hızlı ve fonksiyonel olarak sağlanması için sadece bu tip bir amaca hizmet eden yazılımlar üretilmeye başlandı. Windows Live Messenger'dan Yahoo Messenger'a, ICQ'dan adını saymadığımız diğer pek çok hızlı mesajlaşma yazılımı ile insanlar artık anlık olarak birbirleriyle mesajlaşabiliyorlar.

Elbette artık mesajlaşmak da bir ayrıcalık olmaktan çıkmış durumda. Mesajlaşmalar yerini yavaş yavaş sesli ve görüntülü sohbetlere bırakmaya başladı. Hatta iş dünyasında yapılan bazı toplantıların bu tip araçlarla yapıldığını da artık sıkça işitir olduk. Neticede dünyanın öbür ucunda olan bir iş adamı kilometrelerce ötedeki bir toplantıya katılması için bu kadar yolu kat etmek yerine tek tuşla bu toplantılara kolayca katılabiliyor.

İnternet üzerinden iletişim bu denli hayati öneme sahip olduğundan bu amaç için üretilen araçların da üzerinde özellikle durmak gerekiyor.

CHIP Online olarak, bu makalemizde dünyanın en popüler sesli komünikasyon aracı Skype'yi inceleyeceğiz.

Tüm konu: Skype'ın gücünü keşfedin

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Skype yazılımını kullanıyor musunuz?

mustifanci50
18-07-2008, 12:20   |  #2  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
32 mesaj

Arada arkadaşlarla ortak konuşuyoz bazen oyun oynarkende konuşuyoz süper oluyor

Crazy_SakaryaLi
18-07-2008, 12:25   |  #3  
Yıllanmış Üye
258 mesaj

şu skype la hiç tanışmadım ve kullanma fırsatımda hiç olmadıı.. yha aslında çok merak ettiğim bişi ama...ne biliim fırsatım olmadığı içinde araştırmadım hiç

hiko91
18-07-2008, 15:08   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
1,899 mesaj

"internet servisinize aylık ödediğiniz ücretin dışında hiçbir ücret ödemeksizin "ya ama bn bı arama yaparkenn skype kontorune ıhtıyac var dıyo

LP_mania
12-08-2008, 16:46   |  #5  
Taze Üye
6 mesaj

kullanmadım ama kullanmak istiyorum.bi yandan da korkuyorum kotayı çok doldurur mu diye...