Skype resmen ceplere sızmayı başardı!

CHIP Online
29-04-2009, 10:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Dört bir taraftan saldırıya uğrayan Skype'a  beklenmeyen bir isimden destek geldi...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/Skyp ... -basardi_12404.html

IP üzerinden sesli görüşme imkanı sağlayan ünlü Skype hizmeti sonunda resmi olarak ceplere girmeyi başardı. Yakın zamanda adını eski sahiplerinin hizmeti eBay'den geri [url=""]satın alma çabaları[/url] ile duyuran Skype'ın cep telefonu macerası pek de iç açıcı bir şekilde başlamamıştı. Skype daha önce Nokia ile bir iş birliğine gitmiş, fakat cep telefonlarına girme çabası, GSM operatörlerinin engeline takılmıştı.

İnternet bağlantısına sahip cep telefonları sayesinde, IP üzerinden son derece ucuz telefon görüşmesi imkanı sağlamayı vaat eden Skype'a, işleri bozacağı gerekçesiyle üç ayrı İngiliz operatörü karşı çıkmıştı. Fakat sonunda İngiltere'nin "3" adlı operatörü Skype'a tam destek verdiğini açıkladı. Operatör Skype'tan Skype'a yapılacak olan görüşmelerin ve mesajlaşmaların ise ekstra bir maliyeti olmayacağını açıkladı.

Skype'ın nihayet resmen ceplere girmesi, hem daha ucuz görüşme imkanı sağlaması, hem de doğuracağı fiyat rekabeti nedeniyle en çok kullanıcıların işine yarayacak.

Tüm konu: Skype resmen ceplere sızmayı başardı!

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Sizce Skype, GSM operatörlerinin işlerini zora sokar mı?

Süleyman.
29-04-2009, 11:17   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
16,587 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2009

Sokmaz. Zaten çok yüksek kar marjları. Ayrıca internet bağlantı ücretini aldıktan sonra, ben hangi internet servisini kullanmışım, internet üzerinde ne yapışım operatörü hiç ilgilendirmez.

Hiper£l£v£nKids
29-04-2009, 12:36   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
2,310 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2008

Sokmaz sokamaz