14 sürümü, şimdiye kadar incelediğim windows dışındaki işletim sistemleri arasında benim en çok hoşuma giden sürüm...40 bin'in üzerinde paket mevcut, çoğu her zaman olduğu gibi amatör program paketleri.. ama aralarında skype, picasa gibi sık kullanılan programlarda var..çok aramama rağmen firefox türkçe dil paketini bulamadım. (üzerinde gelen versiyon 17 için yok sanırım) ama opera istenirse kurulabilir.. yine işletim sistemine entegre bir ofis yazılımı var ama nedense ben pek ısınmadım openoffice'i kurdum direk :D... yukarıda verdiğim resim mint'in kendi ekran görüntüsü alma programından alındı..zamanlama ayarı yaparak ekran görüntüsü alması çok güzel olmuş 3-5 sn'ye ayarlayıp istediğimiz değişikleri yaptıktan hemen sonra ekranı yakalayabiliriz. paket yüklemek ve kaldırmak çok kolay...virtualbox üzerinden kurulu olduğu için uzaktan bağlantı yada windows'taki adıyla uzak masaüstü bağlantı gibi özellikleri henüz test etmedim..hafta sonu çok eski bir minibook'um var ona kurum altını üstüne getirmeyi planlıyorum...
unutmadan yazılım yöneticisi altında eclipse'i görünce de oldukça sevindim bu sürümde olacağını düşünmüyordum ama JAVA tabanlı programlama ve daha fazlası ile uğraşanlar için oldukça güzel bir haber...