selam ben yenı bır bılgısayar topluyorum fakat takıldıgım bır nokta var yardımcı olursanız cok sevınırım ekran kartı olarak N6600GT 6800GS ve x850xt ekran kartlarından bırını almayı dusunuyorum fakat bu ekran kartları ıcın anakartımın SLI ozellıgını tasıması sartmı SLI ozellıgı olmayan bır anakartda kullana bılırmıyım tesekkurler[8)]
SLI gereklimi
Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.tek bir ekran kartı kullanacaksan anakartının sli özelligi taşımasına gerek yok fakat iki tane ekran kartı kullanacaksan anakartının sli özellikli olması lazım sli anakarta ister tek istersende iki tane ekran kartı takabilirsin.bana sorarsan bu saatten sonra sli destekli anakart almakda fayda var.örnegin son çıkan call of duty 2 oyunu sli yi destekliyor.
Bana kalırsan da hiç kasma 2 tane ekran kartı için harcayacağın paraya ram ekle işlemcini güçlendir anakartın babasını al. Call of duty yi 5200 chipsetli agp ekran kartıyla kütür kütür oynayıp bitiren arkadaşlarım var ne bir kasıldı ne de bir takılma yaşadı.kaldı ki 6600gt 6800 pci xpreslerden bahsediyorsun.
sli desteklı bır kac model arasında karar veremedım aslında ben asus kullanıcısıyım fakat cok sık donanım sorunu cıkardıgını oyrendım ama yınede bır kac model arasında kararsız kaldım
ASUS A8N32 SLI DELUXSE
ABIT AN8 32X
ABIT KN8 SLI
EPOX EP-9NPAJ SLI
DFI LANPARTY NF4 ULTRA-D
GIBI CPU VE REMLERI DAHA ALMADIM ONCE ANAKRTA KARAR VERMEK ISTIYORUM YARDIMCI OLURSANIZ SEVINIRIM TESEKKUR EDERIM