ARKADAŞLAR HEP MERAK EDİYORUM BU SLI VE CROSFIRE YAPANLARIN ÇEKTİĞİ FOTOĞRAFLAR VE YAZILAR OKUYORUM İYİDE BU SLI VE CROSFIRE YAPARKEN 2 KARTI SLOTA ANAKARTA YERLEŞTİRDİKTEN SONRA ÜZERİNE EK UFAK Bİ KART GÖRÜYORUM ÖLE NASIL OLUYOR VE BAZEN ÜZERİNDE BİŞİ TAKILI OLMUYOR BAZENDE 2 KABLO DVI ÇIKIŞINA BAĞLANMIŞ TEK KABLO OLARAK YİNE GERİ ÇIKARILMIŞ OLARAK GÖRÜYORUM BUNLAR NASIL OLUYOR.BİDE ŞU ANAKARTLARDAKİ 3 TANE PCI E X16 YUVASI OLUYO E CORSFIRE YADA SLI YAPARKEN 2 TANE TAKIRYORUZ BU ÜÇÜNCÜ KART YUVASI NOLUYO ONADAMI Bİ KART YERLEŞTİRİYORUZ BİLENİNİZ VARSA ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER.
SLI VE CROSSFIRE NASIL YAPILIR.
Teknoloji geliştikçe olay arışıyor.Önceleri SLI(nvidia) ya da crossfire(ati-amd) yapmak için aynı marka model 2 adet ekran kartı isteniliyordu.sonradan Ati aynı seri(örneğin 1600pro +1600XT) ekran kartları kullanmak koşulu ile crosfire yapmaya olanak verdi.Daha sonra 19** serileri crossfire için MASTER kart koşulu sürdü.hd26** ve hg29** modellerde tam bilgim yok ama onlarda da aynı model(2600pro + 2600pro) şeklinde CF yapılıyor.
Kablo olayına gelince bazı ekran kartlarında(x800/x850) gerekli bazılarında gereksiz.SLI köprüsü ya da crossfire köprüsü olarak isimlendirilen bi bağlantı da kullanılıyor...
3.slot genelde Ageia Pysicx kartları ıcındı. zamanla bu kartlarda Pcı veya Pcı-E slotlu olarak üretildiği için 3 slota bu kartları takıyorsun. Ama son zamanlarda yanılmıyorsam Pcı slotu olarak üretiliyor..
bişe sorcam mesela ati x1600 ile ati hd4850 cf olurmu
bende gigabyte 3870ud2 var buna uygun ana kart arıyorum birde işlemcim intel e6400
bende gigabyte 3870ud2 var buna yani CROSSFIRE uygun ana kart arıyorum birde işlemcim intel e6400