bildiğim halde emin olmak istiyorum;
nvidia ve ati kart aynı pc e kullanılabilirmi örneğin;
hd4870x2, gtx295
iki farklı model , aynı vga çipset ekran kartı ama farklı modeller aynı pcde kullanılabilirmi ? örneğin ;
gtx 295 , 9800gt
veya
5870 , 5970
evet sorularımın cevaplarını söylerseniz çok mutlu olurum, şimdiden teşekkürler.
SLI ve CROSSFIRE
ya bildiğim kadarıyla bir kere örnek verilen kartların hızları bir biri ile eşit değil mesela yazmışsın;
iki farklı model , aynı vga çipset ekran kartı ama farklı modeller aynı pcde kullanılabilirmi ? örneğin ;
gtx 295 , 9800gt
9800 gt gtx295 e nasıl uyum sağlayabilirki. Bu darboğaz gibi birşeye maruz kalmaya yol açmazmı yani ben açar diye tahmin ediyorum. Bu İki kart SLI olsa bile mantıksız olur diye tahmin ediyorum. Çünki aralarında çok büyük fark var. Benim fikrim bu.
fikrin o senin. ben emin bir yorum bekliyorum.
geçen gün biri buna benzer bi soru sormuş. olur denmiş. lucid hydra teknolojisi varya birde. kafam karıştı benimde.
benim bildiğim SLI de her iki kartında GPU ve RAM hızları aynı olması gerekiyor, yani G92 GPU kart G92 GPU lu kartla gibi, hem kartlarda GPU ve RAM hızı farklı olursa artifact oluşuyormuş.
Crossfire de ise aynı model olması diye bi koşul yoktu diye biliyorum.
dediğim gibi. emin bir cevap bekliyorum. emin seniz?
SANA KESİN VE EMİN BİR CEVAP VERDİM OKUDUYSAN
CF YADA SLI YAPABİLMEN İCİN DEĞİL FARKLI CİPSETLER FARKLI BİR ÜRETİCİ BİLE OLMAMASI GEREKİR CÜNKÜ HER ÜRETİCİNİ RAM HIZLARI GPU HIZLARI FARKLILIK GÖSTERİR GTX295 İSE GTX 295 OLMAK ZORUNDA VE BU ZOTAC İSE DİĞER KARTTA ZOTAC OLMAK ZORUNDA AXLE,ASUS GİGBYTE V.S. DEĞİL
pardon görmemişim. sağol.