slm

Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.
bahriferhat
03-02-2005, 18:07   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
15 mesaj

slm bilgisayarım çalışmıyor...power suply bozulmuştu yeni aldım ama pc tine çalışmıyor anakarta güç geliyor fakat pc açma tuşuna bastığımda pc açılmıyor yardımcı olun lütfen pc;celeron 433mhz işlemci,256 mb ram,onboart ekran kartı 16mb,20gb harddisk bunları yazdıktan sonra kaldır at yazmayınCool

Son Düzenleme: bahriferhat ~ 08 Şubat 2005 14:30
jaina
03-02-2005, 21:04   |  #2  
Yıllanmış Üye
1,406 mesaj

kardeş bu kadar yazarak bilgisayarına kolay kolay çözüm bulamazsın
İlk önce bilgisayarını farklı bir ekran kartı ile açmayı denedinmi?
ekran kartı normal çalışıyorsa, ramleri değiştirerek denedinmi?
eğer ramlerdende eminsen, geriye bir tek işlemci vede anakart kalıyor.

Ps eğer ani elektrik dalgalanması yada elektrik gitmesinde bozulduysa, makinayi yakmış olabilirsin.

onursa
05-02-2005, 09:50   |  #3  
Yıllanmış Üye
471 mesaj

belki kasa kablolarını bağlamamış olabilirsin ama sistem yanmış olabilir

Banned
06-02-2005, 18:15   |  #4  
Banlandı
1,157 mesaj

Yeni dediğin PSU,sistemi kaldırmıyor olabilir.

Ayrıca eğer böyle soru sorarsan sügün cevap alamazsın.Biraz açıklayıcı ol.CPU ne MB ne RAM ne PSU ne?

jaina
07-02-2005, 00:57   |  #5  
Yıllanmış Üye
1,406 mesaj

Bak kardeş bu tür durumlarda yapılacak şey şudur.
İlk önce anakartındaki herşeyi sök. Sadece işlemci vede anakart alsın.

RAM , Ekran kartı , Bütün HArrdisk ler , Bütün CDrom ve CDRW ler , Floppy hepsini sök. Yani anakartta hiç bişe takılı kalmasın CPUdan başka.

Ardından tekrar açmaya çalış. Eğer fan dönmeye devam edip uzun uzun bip liyorsa Tamam CPU ve anakartta problem yok demektir. RAM istiyodur. Rami tak ve tekrar aç. ve problemle karşılaşıncaya kadar her parçayı tek tek tak. Yani ekran kartını tak aç dene, harddiski tak aç dene vs vs. Tabi depo ortamlarından önce PCI kartları takmaya başla.

Eğer hiç birşy takılı değilken yine aynı problemi yapıyorsa ana karta bi yerde kısa devre var demektir. Kısa devre koruması yüzünden bi anlık fan dönüyordur.

Link::
( Bu yönetim burada anlatılmış, en çok rastlanılan sorunlardır. herşeyin düzgü n taktığını söyleyen kişiler için. Ben bu denilenleri yaparak kendi pcmimdeki bir sorunu bulmuşltum. )

Son Düzenleme: jaina ~ 07 Şubat 2005 01:02