Smile ADSL

irfankeskin61
10-07-2007, 01:27   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,248 mesaj

Arkadaşlar aranızda smile adsl bağlantı kullanan var mı? Ben 1024 Kbps limitsiz tarifeden bir bağlantı almayı düşünüyorum. Acaba smile adsl ne kadar doğru bir tercih olur. Modem sahibi kullanıcılar için cazip bir teklifleri var. İsterseniz sizde bir bakın.

(fırsat 1)

Daha önce kullanmış olan ya da smile adsl konusunda bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum.

Tabi birde http://www.turbo.net.tr/index.ph ... iew&id=18&Itemid=54 var. Bunda da ilk 2 kampanya fena sayılmaz.

Son Düzenleme: irfankeskin61 ~ 10 Temmuz 2007 01:36
aytacali
10-07-2007, 09:40   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
719 mesaj

ben gittim bizzat smlie adsl  bayisiyle konuştum onlar bana ;
sen şimdi bize abone olursan 1 yıl boyunca 19.99 ytl ödiyeceksin fakat biz senden her ay otomatik olarak kredi kartın 19.99 ytl çekicez sen gelip ödeme yapmıycaksın dedi bende bu ayın sonunda smile adls geçmeye düşünyorum ttnet iptal ettirip.

ntguzel
10-07-2007, 09:52   |  #3  
Yıllanmış Üye
450 mesaj

@irfankeskin61 arkadaşım modemi olanlara her ay %30 fiyat tarifesinde indirim yapacaklarını söylüyorlar.yani 29 ytl değil de 19.99 ytl alacaklarını söylüyorlar.yalnız bana öyle geliyor ki bu süreç en fazla bir sene sürer.onun dışında türk telekomdan bir fark göremedim.doğan grubuna ait bir telekom şirketi bu smile adsl.site,siyahın üzerindeki canlı renklerle çekici bir hale gelmiş,kaliteli bir duruşu var.yalnız tarifeleri hakkında çok detaylı bir bilgi göremedim.belki smile adsl e geçersen en fazla şöyle bir fark görebilirsin müşteri hizmetleri turk telekomdan daha fazla ilgilenir dertlerinleKahkaha

irfankeskin61
10-07-2007, 12:11   |  #4  
OP Yıllanmış Üye
1,248 mesaj

Peki arkadaşlar benim aklıma takılan bişe var. Bu arada ben limitsiz demiştim gözünüzden kaçmış heralde. Diyelimki herhangi bir vatandaş evine ya da işine ADSL hat alsın. 1Mbps'lik bağlantı ile en fazla (yaklaşık) 120kbps'lik download, 60kbps'lik te upload hakkı elde ediyor. Acaba 512kbps ya da 2Mbps'lik bağlantılarda bu download ve upload hızları doğru orantılı olarak mı değişiyor? Olmadı şöyle söyleyim: Aynı evde yaşayan 4 ADSL kullanıcısını 512kbps'lik limitsiz bağlantı ne kadar idare eder? Download süresi dışında 1Mbps'lik bağlantıdan bir fark olmayacaksa (sitelerde dolaşma yani internette sörfü kastediyorum) her ay fazladan 20 YTL ödemeye gerek yok. Acaba 512kbps'lik bağlantı türünde download ve upload hızları ne kadar?

Son Düzenleme: irfankeskin61 ~ 10 Temmuz 2007 12:12
TuncaBozkurt
10-07-2007, 14:15   |  #5  
Yıllanmış Üye
4,805 mesaj

O Turbo'yu ben de duydum.Ama pek güvenilir gibi gözükmüyor.

viking20
10-07-2007, 14:22   |  #6  
viking20 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 141
7,681 mesaj

bu tip işler genelde başlangıçta çok cazip/güzel/çekici gözükürler(müşteri kapmak,kendilerine bağlamak için),asıl yumruk arkadan gelir.

irfankeskin61
10-07-2007, 15:03   |  #7  
OP Yıllanmış Üye
1,248 mesaj

Konu tamamen farklı bir boyut aldı sanırım. Neyse ben merak ettiğimi tekrarlayayım.

Acaba 512kbps'lik bağlantı türünde download ve upload hızları ne kadar?

Caner Güral
11-07-2007, 21:30   |  #8  
Yıllanmış Üye
663 mesaj
irfankeskin61
Peki arkadaşlar benim aklıma takılan bişe var. Bu arada ben limitsiz demiştim gözünüzden kaçmış heralde. Diyelimki herhangi bir vatandaş evine ya da işine ADSL hat alsın. 1Mbps'lik bağlantı ile en fazla (yaklaşık) 120kbps'lik download, 60kbps'lik te upload hakkı elde ediyor. Acaba 512kbps ya da 2Mbps'lik bağlantılarda bu download ve upload hızları doğru orantılı olarak mı değişiyor? Olmadı şöyle söyleyim: Aynı evde yaşayan 4 ADSL kullanıcısını 512kbps'lik limitsiz bağlantı ne kadar idare eder? Download süresi dışında 1Mbps'lik bağlantıdan bir fark olmayacaksa (sitelerde dolaşma yani internette sörfü kastediyorum) her ay fazladan 20 YTL ödemeye gerek yok. Acaba 512kbps'lik bağlantı türünde download ve upload hızları ne kadar?
Evet aralarındaki tek fark indirme hızları.Aşağıdaki tabloda ülkemizdeki ADSL hızlarının olması gereken hızları ve bunlara karşılık sunulabilen hızlarla ilgili bir tablo var.

Ancak şunu da belirteyim.Mutlaka 1Mbps/256Kbps (128KB/32KB) ile 512Kbps/128Kbps (64KB/16KB) arasında fark olacaktır.Hele hele birden çok kullanıcı kullanınca bu fark bariz belli olacaktır.Normalde böyle CHIP gibi orta karar grafik ağırlıklı sitelerde dolaşırken pek farkedemezsiniz bu farkı ama Youtube gibi İmeem gibi medya içerikli, Flickr gibi görüntü içerikli sitelerde dolaşmaya başladığınız zaman o hızların size yetmediğini göreceksiniz.

Kısacası erişim süreleri aynı (ikisinde de chip.com.tr yazdığınızda aynı hızla siteyi bulursunuz) ancak sayfalardaki bileşenlerin ağırlıklarına göre yüklenme süreleri farklı.

Bu arada KBPS ile KB'ın farkını bilmek gerekir:
KBPS : Kilo bit per second yani saniyede geçen bit sayısı (saniyedeki KB olarak indirme değeriniz * 8)
KB   : Kilobayt

TTNET'in abonelerine sunduğu hızlar:

Bir kullanıcı olarak bunları görmek üzücü bir durum olsa gerek (!)

Hoşçakalın.İyi günler, iyi çalışmalar...

ntguzel
11-07-2007, 22:01   |  #9  
Yıllanmış Üye
450 mesaj

download/upload hızı 2048kbps download hızı ise dörtte biri 512kbps gönderme hızı vardır.

irfankeskin61
11-07-2007, 23:12   |  #10  
OP Yıllanmış Üye
1,248 mesaj

Evet arkadaşlar. Yardımlarınız için sağolun. Ben de aslında böyle biliyordum ama aklımı asıl karıştıran şey 1Mbps bağlantım olmasına rağmen bazen ancak 8Kbps hızla download yapabilmemdi ve malesef böyle anların sayısıda oldukça fazla. Bilemiyorum belkide sorun expolorer 6 programındadır ama bu problemi limeWire, FlashGet gibi hızlı download ve paylaşım programlarında da yaşadım. Aslına bakarsak belirli bağlantı türlerinde belli download ve upload hızları garanti ediliyordu. Bu tür problemlerle sık karşılaşmam bu konuyu merak etmeme neden oldu.İnternet için 8 Mbps hızı kaldırabilecek adsl hattının sadece 2 Mbps'lık verimde kullanılması da kafamı karıştıran bir başka şey. Bağlantı hızının arada aşırı derecede düşmesi insanın aklına internetin kullanıldığı yoğun saatleri getiriyor ama her evin ve işyerinin telefon bağlantısı ayrı olduğuna göre bu hız düşüşlerinin sebebi ne olabilirki? Yeterli alt yapının olmaması mı? Yoksa her ne kadar bireysel üyeler olsakta paylaşımlı hatları kullanmamız mı?

Caner Güral
11-07-2007, 23:18   |  #11  
Yıllanmış Üye
663 mesaj

Merhaba İrfan,

8 Kilobayt ile indirmesinin sebebi, dosyayı indirdiğin sunucunun yoğun olmasından da kaynaklanır.

Ayrıca son sorularıne cevap vermeme gerek yok.Sen biliyorsun aslında :) Yeterli altyapı yok, fiberoptiklerin söz konusu olması gereken yerde, salım salım sallanan o bakır kablolardan bahsediyoruz.

Hoşçakalın.