Smooth Wall da Sürekli Yavaşlama oluyor Yardım!!!

emoz159
31-01-2011, 23:51   |  #1  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 3
96 mesaj

Herkese merhaba...

Yurttaki internetimizi (16MBit) Smoothwall Express 3 ile dağıtıyoruz.
Sistem şu şekilde. İnternet karşı binadaki bilgisayardan yurt binasına CAT 6 kablo ile geliyor ( yaklaşık 20 25 mt bi mesafe )
Her odaya kablolarla kurulmuş internet kutuları war ve bunlar kablolar path panel ile switch e bağlanıyor. Her katta Wireless Access Point war. 100 kişi civarı internet kullanıcısı war.
Normal şartlarda intenet gayet hızlı sıkıntı yok. Ama ne zaman gece yarısı oluyor herkes yurda doluşuyor o zaman internette saçmalamalar başlıyor. Video izlerken ya çok yavaş ilerliyor yada bi anda bitiyor. Sadece benim bilgisayarımda olup olmadığından emin olmak için oda arkadaşıma soruyorum onda da yok. Ve herkes internetten muzdarip.

Update leri yaptım ama hala aynı...

Yurtta Internet Download Manager kullananlar war duyduğum kadarıyla. Bu download manyaklarını nasıl engelleriz ayrıca IDM engellemek internetin eski haline dönmesini sağlar mı.

Tabiki en başta sorulması gereken soru smooth wall express 100 150 kişilik interneti dağıtmak için yeterli olur mu.

Arkadaşlar hotspot özelliği olan bi program bulup herkese ayrı ayrı kullanıcı adı şifre verip herkesin download a kota koyalım dediler ve ENDIAN die bir program bulmuşlar ama yıllık 2000€ para istiyorlarmış.

Bize ne tavsiye edersiniz; smooth wall express yeterli olur mu yoksa başka bir program mı deneyelim.
Mümkünse bedava olan - olmadıaz bir ücret karşılığı ve tek sefer ücret ödenip satın alınabilecek - ve bunca yükü kaldırabilecek bir program tavsiye edebilir misiniz.

Bir diğer soru da switch lerin bozuk olup olmadığını nasıl test ederiz ???

NOT: Internet TTnet filan değil gayet sağlam bir internet, internet yavaş dediğimizde interneti switch yerine bir bilgisayara bağladığımızda uçuyor tutamıyoruz...
Speedtest saçmaladı galiba bilmiyorum ama direkt olarak bilgisayara bağladığımızda sonuç biraz uçuk çıkıyor

İnternet deli etmeye başladığında da smooth wall a reset atıyoruz internet bir müddet daha iyi çalışıp yine yavaşlıyor...