SOĞUTMA SİSTEMİ VE CAPTURE

HPQ-User
23-06-2008, 00:18   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

ata-ist sormuş:
bilgisayarımın çalışmasından gayet memnunum fakat onun sıcaktan bunaldığını hissediyorum yeterli olan her şeyi yaptım ama malesef sonuca varamadım kasanın tabanına koyabileceğim ve gerçekten ciddi performanslı bir fan önerirmisiniz çok araştırdım ve çok kafam karıştı.

Birde samsung marka video kameram bunun bilgisayar bağlantısı için caklosunu bulamadım yardımcı olursanız sevinirim

SAMSUNG
Model no:VP-L850
Battery:DC7.4V

Soru Türü: Donanım
İşletim Sistemi: Windows Vista
Sistem Özellikleri:
bilgisayarım 3 ghz core2dou işlemcili 2 gb ddr 2 bellek  kanal dijital ses kartı DVD-CD rw 250 GB sata HDD ve 512 mb ekran kartı bulunmakta ve modelini bilmediğim MSI marka anakarta sahip

PC markam:CASPER

İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 7.0; Windows NT 6.0; SLCC1; .NET CLR 2.0.50727; Media Center PC 5.0; .NET CLR 3.0.04506)

cellat_erdem
23-06-2008, 00:43   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
126 mesaj

merhaba sisteminiz masaüstü sanırım o yüzden taban kısmın afan koyamazsınız casper marka pc lerin genel sorunlarından biriyle karşı karşıyasınız yani ısınma sorunu casperın birçok modelinde karşımıza çıkıyor.yapmanız gerekenler
------pc nin içini temizlemek
------bize pc nin ne kadarlık bir sıcaklığa ulaştığını belirtmek eğer 50 yi geçmiyosa problem yok
------termal macunu değiştirmek fakat pcniz yeni bir sisteme benziyor o nedenle gerekmeyebilir
------fan yerine iyi sabitlenmişmi ona bakma
------sonuç olark bu dediklerimi uygularsanız yada işlemci sıcaklığı belirttiğim değerin üstünde ise siz garantiye gönderin büyük ihtimalle pc niz garanti süresi içindedir

Reborn91
23-06-2008, 08:15   |  #3  
Reborn91 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
3,307 mesaj

selamlar arkadaşım..
kasanın içini açıyorsun??
ön ve arkasında fanlar varmı ? arka tarafta büyük ihtimalle vardır ? ya ön tarafta? kasa içi hava dolasımı özellikle bu aylarda çok önemli bir yer tutuyor. Sana tavsiyem kasanın ön ve arkasına 12cm fanlardan takmandır. Tabi casper kasaların kasaları tabiri caizse ( yutturma ) oldugu için bazı kasalarının onunde fan girişi yok. İnş. seninkinde vardır diyorum geçiyorum..

bu fanlardan alabilirsin..

eğer extreme birşeyler istiyorsan nanoxia marka yeşil uv boyalı fanlardan alabilirsin çok sessiz ve çok performanslı gerçekten..