soğutucuyla ilgili problem

mladenbmv
23-02-2008, 19:48   |  #1  
mladenbmv avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
497 mesaj

slm arkadaşlar geçen gün bir işlemci soğutucu sormuştum forumda.arkadaşlar başka bir soğutucu önermişlerdi fakat kardeşim bana doğum günü hediyesi olarak alıp pc ye takmış.fakat soğutma derecesi eskisiyle aynı derecede birde fanı güç kaynağına bakıyor.diğer türlüdü çevirirsem fanı ekran kartına geliyor.bu yüzden soğutmuyor olabilirmi acaba.

soğutucu şu: cooler master hyper UC HCA-F61-GP

sistemimde de böyle

Anakart:
      CPU Türü                                          DualCore AMD Athlon 64 X2, 2442 MHz (11 x 222) 4600+
      Anakart Adı                                       MSI K9N Ultra (MS-7250 v2)  (3 PCI, 3 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 4 DDR2 DIMM, Audio, Gigabit LAN)
      Anakart Çipseti                                   nVIDIA nForce 570 Ultra, AMD Hammer
      Sistem Belleği                                    [ TRIAL VERSION ]
      BIOS Türü                                         AMI (10/04/07)
      İletişim (COM ve LPT)                             İletişim Bağlantı Noktası (COM1)

Görüntü Birimi:
      Görüntü Bağdaştırıcısı                            NVIDIA GeForce 8600 GT  (256 MB)
      3D-Hızlandırıcı                                   nVIDIA GeForce 8600 GT

ram 2 bg kıngston 800 mhz

coolmaster 500 watt güç kaynağı
[resim][/resim]

swordmaster_65
23-02-2008, 22:30   |  #2  
Yıllanmış Üye
2,176 mesaj

Sen bu fanı pc ye taktıktan sonra ölçtügün sıcaklık degerleri neler belki sana cok fazla gelebilir ama normaldir.
Ekran kartına ve power'a bakıyor diyorsun cok yakın degilse bub bir sorun cıkartacagını sanmıyorum.
Ve fanı takarken fan bilogunun tam oturmamıs olma ihtimali var kontrol edin gerekirse cıkartıp yeniden takın.
Ayrıca iyi sogutma için bir tek fan yetmiyor kasa içerisi sogutmanında iyi olması lazım onada dikkat et.

by_recep
23-02-2008, 22:31   |  #3  
Yıllanmış Üye
219 mesaj

ilemcin havayı dışamı üflüyor içemi.
Eğer dışa üflüyors sorun yok.Gerçi içe üflediğindede kasa içi havalandırman iyiyse sorun olmaz.Çıkarıp güzel macunlayıp tekrar takarsan düzelebilir.Bendede aynı olmuştu tekrardan sıkıca taktım oldu.

by_recep
23-02-2008, 22:33   |  #4  
Yıllanmış Üye
219 mesaj

ya ben cevabı yazarken göndermiş arkadaş.Arkadaşında dediği gibi sıcaklıkları söyle ama bidaha söküp takarsan iyi olur.

mladenbmv
23-02-2008, 22:56   |  #5  
mladenbmv avatarı
OP Yıllanmış Üye
497 mesaj

böyle bir soğutucuyla en fazla sıcaklık ne olabilir.thermal macun tekrar sürcem macunu fazla veya az sürmemin etkisi varmı.soğutucu ekran kartına üflüyor çektiği havayı çektiği yerde güç kaynakla aynı yerden çekiyor havayı yani tam zıt yone çekiyor birisi yukarı birisi aşağı çekiyor arada 3 parkam kalıyor ama sadece uç kısımları denk geliyor şu anda anakart 38 derecede eski soğutucuylada aynı değerdeydi.soğutucuyu tam tersi çevirdmmmi ekran kartına denk geliyor oda 2 parmak kadar kadar

swordmaster_65
23-02-2008, 23:07   |  #6  
Yıllanmış Üye
2,176 mesaj

Sıaklık degererinin cok fazla olmaması gerek çünkü işleci hem amd hemde saglam bir fan var
Termal macunu fazla sürersen sogutmanın tam tersi ısınma ile karsılasabilirsin onun için nohuut tanesi büyüklügünde sürersen yeterli olacaktır.
Fanın durus seklinde bir sorun olabilecegini sanmıyorum ayrıca fan işlemci fanı anakartla alakası yok işlemci ısısını kontrol et anakart ısısını düşürmek istiyorsan kasa içi sogutmana dikkat et.

Son Düzenleme: swordmaster_65 ~ 23 Şubat 2008 23:10