solCHAT: Bu araç kiti çok farklı!

CHIP Online
02-05-2009, 00:02   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Bugüne kadar birçok araç kiti görmüş olabilirsiniz, ama solCHAT çok farklı bir özelliğe sahip...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/solC ... k-farkli_11626.html

Araç kullanırken cep telefonuyla konuşmanın ne kadar yanlış bir eylem olduğunu sanırız söylememize gerek yok. Yine de maalesef birçok sürücü, bu kurala riayet etmediği için trafikte kaza riskinin de fazlasıyla arttığı bir gerçek.

Bu bağlamda solCHAT isimli cihazıyla kullanıcıların karşısına çıkan Scosche Industries, bu sorunların ortadan kalkacağına inanıyor. Cep telefonlarıyla bluetooth aracılığıyla eşleşen cihaz, karşıdan gelen bir arama olduğunda bu aramayı yapan kişinin ID'sini sesli olarak sürücüye haber vererek elini hiç cep telefonuna atmadan konuşabilmesine olanak sağlıyor ve sürücülerin gözlerini yol üzerinden ayırmasının önüne geçiliyor.

Buraya kadar her şey bir araç kitini andırıyor. Ama güneş panelleri sayesinde pil sorunu da bulunmayan ürün, güneş enerjisiyle şarj oluyor, içerisinde bulunan şarj edilebilir lityum ion pilleri de kullanıyor. Üzerinde üç adet buton bulunan (ses açma/kapama ve gelen aramaları açma/kapama) ürün, Bluetooth 2.0 teknolojisiyle cep telefonlarıyla otomatik olarak eşleşebiliyor. Cep telefonunun Bluetooth kapsama alanı dışına çıkmasıyla birlikte ise cihaz kendini otomatik olarak kapatıyor.

99.99 Dolarlık bir fiyat etiketine sahip olan(Yurtdışı) ürün, gerek duyulduğunda USB kablosu ya da araba adaptörüyle de şarj olabiliyor.

Tüm konu: solCHAT: Bu araç kiti çok farklı!

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Bir araç kitinin güneş enerjisiyle çalışmasını neden isteriz?

emrah33
02-05-2009, 00:10   |  #2  
emrah33 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
802 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2008

Araç çakmağını işgal etmiyor,çok iyi bir araç kiti gerçekten.Çinliler bunun çakmasını yapar piyasaya sürer yakında.