hah bende bunu demeye çalışıyodum da şu cpu kelimesini birtürlü çıkaramadım
Son pc III
çok teşekür ederim hocam ama benim anakart dışında sistemde bir sıkıntı yok dimi ?Farketmez. Suanda HDD fiyatlari zaten asiri derece yüksek büyük ihtimal sonbaharda normallesmeye baslar diye düsünüyorum.harddisk ucuz olsun diye blue serisi olsun hiç farketmez ben onunlada idare
Benim tavsiyem para biriktirip 120Gb ssd alman olur. Bir kere SSD kullandiktan sonra kesinlikle hddye geri dönmek istemeyeceksin.
Bu arada kasayi hangisini aliyorsun?
http://www.vatanbilgisayar.com/B ... ils.aspx?I_ID=55679 bunu mu?
yav hiçbir halttan çakmayan adamlar geliyor bu sistemi alma diyor böyle yapan arkadaşlara sesleniyorum;
Ulan madem beğenmiyorsunuz neden beğenmediğinizi yazın baride bilelim
Hiç bir haltdan çaktıkları yok biliyormuş gibi göründükleri oluyor
Yok tamam büyük eksiklikler vardır belki onun için alma diyorlardır ama niye almayım yav birşey söyleyin
Farketmez. Suanda HDD fiyatlari zaten asiri derece yüksek büyük ihtimal sonbaharda normallesmeye baslar diye düsünüyorum.hocam ssd alınca nolcak yani daha mı hızlı veri taşıması yapıyor cahilliğime verin ssd ile fazla işim olmadığından hiç araştırmadımBenim tavsiyem para biriktirip 120Gb ssd alman olur. Bir kere SSD kullandiktan sonra kesinlikle hddye geri dönmek istemeyeceksin.
hocam ssd alınca nolcak yani daha mı hızlı veri taşıması yapıyor cahilliğime verin ssd ile fazla işim olmadığından hiç araştırmadımVeri tasimaktan cok uygulamalarin ve sistemin ve uygulamalarin baslangic hizlarina etkisi cok daha önemli. Örnek Windows 7 1 dakikada aciliyorsa ssdli bilgisayarda hersey dahil 22sn'de hazir hale geliyor.
Visual Studio bir iki saniyede acilirken Photoshop 6/7 sn icerisinde acilmis oluyor. Günde 100'lerce kez emailleri baktigimi düsünürsek Outlook'u 2sn icerisinde acip emaillerime bakmak bana zaman kazandirmis oluyor. Sonucta veri tasimaktan cok veriye ulasim hizinin daha cabuk olmasi en büyük artisi. Ayrica uygulama yüklemek sistemi kurmak sistem güncellemeleri vb. derken performans olarak katkisi buyük oluyor.Kisaca bir örnek vermek gerekirse SataII'de bir hdd ortalama olarak 75MB/s okuma hizlarinda calisiyor. SataIII kullanirsan 100MB/s biraz üzerinde okuma hizlarinda oluyor. SataIII ssd'ler 550MB/s okuma hizlarinda buda 6 kata kadar daha hizli okuma ve yazma hizlari demek.
Eger oyun cok oynuyorsan oyunlardaki baslangic hizlari hakkinda fikrin vardir. SSD kullanarak karsilastirma yaparsan ortaya neden ssd sorunun yaniti cikar.
çok teşekür ederim hocam o zaman ben 60GB ssd alayım ben fazla veri depolayan biri deilim zaten şuan elimin altındaki HDD 100GB ve ben sadece 22,782GB lık bir alanını kullanıyorum ben 60GB ssd alayım daha sonra elime para geçerse 120GB yaparım şimdi bana 60GB lık bir ssd önerir misiniz ucuz olursa sevinirim
çok teşekür ederim hocam o zaman ben 60GB ssd alayım ben fazla veri depolayan biri deilim zaten şuan elimin altındaki HDD 100GB ve ben sadece 22,782GB lık bir alanını kullanıyorum ben 60GB ssd alayım daha sonra elime para geçerse 120GB yaparım şimdi bana 60GB lık bir ssd önerir misiniz ucuz olursaBenim suan kullandigim ssd Kingston Hyper X
http://www.vatanbilgisayar.com/S ... ils.aspx?I_ID=57135 ve kesinlikle tavsiye ederim.Fiyat olarak düsünürsek bence alabilecegin en iyi ve performansli 60GB ssd OCZ Vertex 3
http://www.vatanbilgisayar.com/S ... ils.aspx?I_ID=56416 olur.
Eger cok fazla verin yoksa 60GB fazlasiyla isini görür. 30Gb sistem ve gerekli uygulamalar geri kalan 30GB'de bir iki oyun ve belgelerin icin fazlasiyla yeterli olur. Bir tane de 500GB yada 1TB hdd alirsin arsiv muzik film vb.. icin böylece hem performans hemde yer sorununu cözmüs olursun.Son Düzenleme: Haksu77 ~ 11 Mart 2012 16:46
hocam birde benim harddisk ide o harddiskin bu sisteme uymasını sağlayacak bir parça yokmu illa SATA mı olacak ben harddisk i napıyım ohttp://www.ebay.com/itm/IDE-HDD- ... 2d8d#ht_3597wt_1270Bunun gibi birsey bulabilirsin. 10 liradan az tutuyor buyuk ihtimal Türkiye'de satan birisini bulabilirsin.
Performans olarak Sata'dan daha kötü olacak ama sonucta HDD'ler performans olarak bilgisayardaki en yavas parca oldugu icin cokta birsey farkedecegini düsünmüyorum.
saolun hocam tüm yardımlarınız içinALDIĞINDA OC YAPILIRMI HEMEN ?
ama son kez soruyorum sistem iyi olur mu yoksa para verdiğime pişman mı olurumBir de ben bu sisteme direkt aldıktan sonra basıyım mı o.c yi yoksa baya bir kullanıp sonra mı yapıyı
BİRAZ KULLAN.ONDAN SONRA YETMEYEN YERİNİ O.C YAPARSIN.
saolun hocam tüm yardımlarınız içinPisman olacagini sanmiyorum sonucta yeni alinan her sistem eskisinden cok daha hizlidir. Onun icin yeni alinan sistem ile ilk yil rahatlikla herseyi yapabilirsin. Genelde yeni sistemlerde sorun yeni yazilim ve ona bagli olarak ortaya cikan yeni donanimdan kaynaklanan yavaslamalardan dolayi aksakliklar ortaya cikar.
ama son kez soruyorum sistem iyi olur mu yoksa para verdiğime pişman mı olurumBir de ben bu sisteme direkt aldıktan sonra basıyım mı o.c yi yoksa baya bir kullanıp sonra mı yapıyı
Örnek verecek olursak. Intel QuadCore islemciler cok iyi islemcilerdi ama bugün üst seviye ekran kartlariyla darbogaz olusturmaya basladi. Yeni cikan teknoloji eski teknolojiye darbogaz olusturdugu icin bir yavaslik ortaya cikti. Bu durumda senin alacagin FX 6100 uzun süre seni rahatlikla götürecektir ama iki yil sonra gidip HD 8850 aldiginda o ekran karti ile darbogaz yapabilecegi icin overclock yapman gerekebilecektir.(Bu kisim tahmini belki darbogaz yapmaz ama genelde her yeni cikan ekran karti bir önceki kusak islemcilerle darbogaz yapmistir)
Suanki bilgisayar kullanimini düsünürsek sen bu sistemi asla 100% performansla kullanamayacaksin onun icin O.C yapmana gerek olmayacak. 100% bu sistemi kullanmak icin 3D rendering yada cok yüksek cözünürlükte video düzenlemen gerekiyor.
Son olarak anakarti bence ne yap et 9xx chipsetli olanlardan al ki ilerde(diyelim 2.5 yil sonra) yeni islemci alman gerektiginde chipsetin suanki en son chipset olacagi icin bios güncellemesi ile onlari kullanabilecek duruma gelirsin ve en ucuza sistemini güncel tutmus olursun.
Kisisel görüsüm ödedigin paraya alabilecegin en iyi sistemi aliyorsun. 1300 liram olsaydi ve bundan daha fazla parayi bilgisayara harcayamayacak olsaydim kesinlikle yukarda yazdigin sistemi gözü kapali alirdim.
Bu arada inan bana bir bucuk yil önce 1600€ vererek topladigim sistem suan bile iyi bile sayilabilecek seviyede iken asla ve asla 40% - 50% seviyesinin üzerinde kullanmadim. Isin ilginc yani onun 50% performansindaki dizüstüm cogu is icin fazlasiyla yeterli oldu.
Suanki bilgisayar kullanimini düsünürsek sen bu sistemi asla 100% performansla kullanamayacaksin onun icin O.C yapmana gerek olmayacak. 100% bu sistemi kullanmak icin 3D rendering yada cok yüksek cözünürlükte video düzenlemen gerekiyor.nasıl hocam video düzenlemekle ne alaka bu video bizim youtubeden izlediğimiz videolara benzemiyor heralde hocam cahilliğime verin yeni yeni öğreniyorum bu konuyu biraz açarmısınızHaaa video düzenlemek derken ekran kartıyla filan mı alakalı
nasıl hocam video düzenlemekle ne alaka bu video bizim youtubeden izlediğimiz videolara benzemiyor heralde hocam cahilliğime verin yeni yeni öğreniyorum bu konuyu biraz açarmısınızVideo düzenlemenin senin isine yarayacagini sanmiyorum sen Bilgisayar Mühendisi olacagim demistin ki bu durumda yazilim ve donanim üzerine yogunlasacaksin sanirim.Haaa video düzenlemek derken ekran kartıyla filan mı alakalı
Video düzenleme : Daha önce cekimi yapilmis olan görüntülerin görsel olarak izlenebilecek seviyeye getirilmesi düzenlenmesi efekler kesip bicme ses düzenleme renk vb. gibi düzenlemelerin tamami.
Genelde üst seviye uygulamalar (binlerce dolar degerindedir bunlar) ekran kartini kullanir düzenleme islemi sirasinda cünkü ekran kartlari bu tür isleri merkezi islemcilere göre daha iyi ve daha hizli yapmaktadir ama daha ucuz olan yada ücretsiz uygulamalar merkezi islemciyi kullanirki merkezi islemci bu konularda ekran kartlarina göre daha düsük performansta kaldigi icin daha cok kaynak tüketir ayni isi yapmak icin bunun icin ekran kartinin 30% performansta yaptigi is merkezi islemcide 100% performansta bile daha uzun sürebilir.
3d modellemeler ise daha karmasik islemler oldugu icin tek basina ekran kartinin güclü olmasindan cok iyi bir ekran karti ile iyi bir merkezi islemci birlikteligi gerektirir. Ekran kartin dünyanin en iyi karti da olsa islemcin kötü ise yapacagin isin süresi daha uzun sürecektir.
evet hocam Allah'ın izniyle bilgisayar mühendisi olcam ve donanım üzerine yoğunlaşmayı düşünüyorum sizce yazılım mı? donanım mı?Yazilim gecmiisinden geldigim icin her zaman yazilim diyorum. Donanimdan para kazanmak icin anaparan olacak ve simdiye kadar kimsenin veremedigi hizmeti verecek fark yaratacaksin. Yazilim ise cok fazla sermaye gerektirmiyor. En büyük anapara beyin oda bedava. Bir bakarsin facebook gibi bir fikir bulursun 3/4 arkadasla birseyler yaparsin milyoner olursun. Donanimda bu is daha zor. Olay daha cok kalite ve hizmete dayali fikire degil.
Birde benim şu an kullandığım bilgisayarın sistem özellikleri sunlar
RAM: 256Mb
Ekran Kartı: 64 Mb
İşlemci: AMD Athlon XP projessor 1800+ 1.4 GHz
================================================================
Sizce hocam yeni alacağım bilgisayarla bu bilgisayar arasında ne kadar fark olur
Bu hep internette gezerken donuyor o donarmı
Bu hep ilk açıldığında yarım saat te zor kendine geliyor sizce o böyle yaparmı
bununla arasında çok büyük frk mı lur yoksa az bişiy fark mı olur tabi şöyle bir özelliklere bakınca topladığım pc daha iyi ama yinede sizin bir fikrinizi alayım dedim