Son Sistem Oyun Canavarı İçin Yardım Eder misiniz?

GuVeN_HeRSeYDiR
20-01-2010, 02:08   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2010

Herkese Selamlar Arkadaşlar,

Adım Koray. Siteye yeni üye oldum. 2 sene öncesine kadar gerçekten sonsistem diyebileceğim 3500 TL ye topladığım bir makinem vardı ancak birarkadaşıma kefil olmuştum ve kendisi borcu ödemediği için ben ödemekzorunda kaldım ve cihazımı sattım.

Şimdi durumumu toparladım ve yeniden son sistem bir makine toplamayakarar verdim. Ancak bilgisayar piyasasındaki son durumları pek takipedemedim. Sadece işlemci olarak i7 işlemcilerin çok iyi olduğunubiliyorum, onun dışında ANAKART, RAM, EKRAN KARTI gibi durumlardanhaberim yok..

Bu iş için ayırdığım bütçe yine 3500 TL civarında. Bilgisayarfirmalarının kredi kartına taksit ile peşin para satışlarda verdiklerifiyat farkı gerçekten büyük oluyor. Peşin ödeme yapacağım için sonsistem bile alsam peşinde baya indirim yapacaklarını düşünüyorum.

Ben işlemci olarak

İNTEL CORE İ7 920 2.66 GHZ 1366 DDR3

düşünüyorum. Bu işlemcinin hızı için ne düşünüyorsunuz? Sizce yeterince hızlı bir işlemci midir?

Bu işlemciyi tam randımanla çalıştırabilecek bir anakart ve ekran kartıönerebilir misiniz? Marka ve modellerini kodlarını ayrıntılarıylabelirtirseniz sevinirim. Ekran kartı olarak GTX serisinde 1 GB GDD3 512BİT yada 448 BİT düşünüyorum ama GTX kaç benim işimi görür ve hangimarka iyidir bilmiyorum. 1 GB dışında ayrıca 1792 MB olarak da gördüm,bunlar hakkında bilgisi olan var mıdır?

HDD olarak Seagate'in 1 TB boyutunda 7200 RPM ve 32 MB ön bellekli modelini düşünüyorum. Bu HDD hakkında düşünceniz nedir?

Kısacası:

Bana   İNTEL CORE İ7 920 2.66 GHZ 1366 DDR3  uyumlu olacak

1) Anakart (marka ve model kodlarıyla birlikte)
2) RAM olarak ne önerirsiniz? Ben internete baktığımda 6 GB setlergördüm, 1600 mhz olan da var 2000 mhz olan da var.. 1600 ile 2000arasında hız farkı çok olur mu sizce? 6 yada 8 gb ram sahibi olmakistesem set mi almalıyım yoksa 2 gb ram'lerden 3-4 tane mi takmalıyım?(marka ve model kodlarıyla birlikte)
3) Ekran Kartı (marka ve model kodlarıyla birlikte)
4) Böyle bir cihaz için önerebileceğiniz kasa hangisidir?  (marka ve model kodlarıyla birlikte)
5) DVD Writer olarak neyi önerirsiniz? Bazı markaların modelleri kopyaCD okumuyorlar. Gerek kopya oyun veya filmleri gerekse benimarkadaşlarımın yazdığı DVD leri okumayan görmeyen DVD Writerlar gördüm.DVD-CD seçmeyen marka model ne önerirsiniz? (marka ve model kodlarıylabirlikte)
6) Monitör olarak 1080 çözünürlüğü yani FULL HD çözünürlüğü verenmonitör hangisidir? (ekran boyutu, marka ve model kodlarıyla birlikte)
7) Evimde TV izlemek (kablo TV'den) için hangi marka ve modelde TVkartı önerirsiniz? Önereceğiniz kartın, HDD ye kayıt özelliği olmasıtercih sebebidir..

Msn adresim : [email=koray_kinay@hotmail.com]koray_kinay@hotmail.com[/email]

Yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.