Sonu gelmeyen HATALAR acil yardım çıldıracam !

ThekT0niC
28-04-2013, 13:16   |  #1  
ThekT0niC avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 21
1,194 mesaj

Arkadaşlar linux kurcam sisteme,2 işletim sistemi kullanmak istiyorum cd'ye yazdırdım,hatalı olmasına imkan yok yüzlerce defa denedim,cd den boot ediyorum,ve windows açılıyor,boot ediceği yerine.

Veya Unable to find a medium container mi öyle bir hata veriyor.

Windows kurmaya kalkarsam Bootmgr eksik diyor,şaştım kaldı kısır döngüye girdim.

Bazı arkadaşlar,işletim sistemin bozuk olduğundandır diye bilir,E ben zaten işletim sistemim çöktüğü için format atmak istiyorum ? Format atmak için demi işletim sistemi lazım ?

Arkadaşlar 1 haftadır bu sorun üzerindeyim,ve çözemedim,lütfen sadece UZMAN arkadaşlar yardımcı olsun,bilgisayara reset ata ata anakarttanda olcam.

ThekT0niC
28-04-2013, 14:18   |  #2  
ThekT0niC avatarı
OP Yıllanmış Üye
1,194 mesaj

Uzman yok galiba,neyse ben çözmeye çalışıyım belki biri yazar.

feanorking
28-04-2013, 14:48   |  #3  
feanorking avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 91
1,687 mesaj

dvd taktıktan sonra sistemi başlatınca anakartın vs adının yazdığı delete vs menülerin bulunduğu bir açılış ekranı geliyor orada f12 bas ve dvd sürücüsünü boot için seç.
işe yaramazsa orjinal ( seri numarası değil cd kendisi orjinal ) windows bul onu dene büyük ihtimal başlangıç dosyaların kayıp. Bir ihtimal elinde görüntü dosyası bozuk/bozuk yazılmış olabilir temiz bir tane bul. Sinir oluyor insan bilgisayar böyle davranınca ama o kadarda akıllı makineler değil maalesef :D

ThekT0niC
28-04-2013, 15:46   |  #4  
ThekT0niC avatarı
OP Yıllanmış Üye
1,194 mesaj
Alıntı: gcb1903  
dvd taktıktan sonra sistemi başlatınca anakartın vs adının yazdığı delete vs menülerin bulunduğu bir açılış ekranı geliyor orada f12 bas ve dvd sürücüsünü boot için seç.
işe yaramazsa orjinal ( seri numarası değil cd kendisi orjinal ) windows bul onu dene büyük ihtimal başlangıç dosyaların kayıp. Bir ihtimal elinde görüntü dosyası bozuk/bozuk yazılmış olabilir temiz bir tane bul. Sinir oluyor insan bilgisayar böyle davranınca ama o kadarda akıllı makineler değil maalesef :

Res tuşuna en az 100 kez basmışımdır,artık anakarttanda korkuyorum zarar gördümü diye,her neyse.

Hocam o dediğin yöntemi benim s*lak makina kabul etmiyor,ozamanda siyah bir ekran çıkıyor karşıma.Ama elinde sonunda yapmayı başardım.

Yöntemim:Windows 7'yi setup ile windows üzerinden kurdum,ve şuan 2 işletim sistemim var,biri bozulunca yeni yaptığıma geçeceğim,dünde biri bilgisayarıma girdi ben skype ile arkadaşla görüşürken ekran titriyordu sürekli dosyalar açılıyordu,notepadı açtım ve azıma geleni yazdım hemen çıkıp gitti,baya korktum bende.( konuyla alakası varmı bilmiyorum ama pc o kadar kafayı yedi ki )

Ayrıca hocam diyorsunki başlangıç dosyalarında hata vardır diye,zaten başlangıç dosyalarında hata olduğu için Format atılmaz mı ?

Bu arada bu hatayı alan arkadaşlara önerim var:

Arkadaşlar bu hatanın çözümü yok gibi birşey,tek çözüm var sağlam format atmak,format atmadan bunun çözümü imkansızdır,bizzat ben denedim.Bu hata neyden ortaya çıkar bunun bile ifadesi yoktur,yani sorunun ucu açıktır,bu hatayı alanlar kasasını bilgisayarcıya götürsünler,yoksa kesinlikle çözümü yoktur,kimsede yardım edemez çünkü sorun neyden kaynaklı kimse bilemez.Ben format attım,şimdi ise başka sorunlar var.

Şimdide Linux kurmaya çalışırken hata veriyor,CD den kurmaya çalışır iken kurulum ekranı  geliyor setupa basıyorum ardından siyah bir ekran 2-3 dk  bekliyor sonunda ise cins cins hatalar veriyor.

Flashtan atmaya kalkınca = No Bootable Vercion tarzında bir hata veriyor. Yani format atmayı başardım,ama hataların ardı önü kesilmiyor.

Son Düzenleme: ThekT0niC ~ 28 Nisan 2013 15:52
feanorking
28-04-2013, 21:41   |  #5  
feanorking avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 91
1,687 mesaj

çözmene sevindim. aynı olay gelmişti zamanında başıma çok kısa bir yolu daha var ben buldum bunuda. hhd söküyorsun bir arkadaşa gidip onun kasaya bağlıyorsun ( içinden almak istediğini al ) sonra sıfırdan hdd formatlıyorsun ve gelip kendi kasana takınca çalışıyor. nasıl deme işte öyle bende bilmiyorum nedenini çok saçma bir hata ama böyle saçma çözümleri var :D

ThekT0niC
28-04-2013, 22:09   |  #6  
ThekT0niC avatarı
OP Yıllanmış Üye
1,194 mesaj
Alıntı: gcb1903  
çözmene sevindim. aynı olay gelmişti zamanında başıma çok kısa bir yolu daha var ben buldum bunuda. hhd söküyorsun bir arkadaşa gidip onun kasaya bağlıyorsun ( içinden almak istediğini al ) sonra sıfırdan hdd formatlıyorsun ve gelip kendi kasana takınca çalışıyor. nasıl deme işte öyle bende bilmiyorum nedenini çok saçma bir hata ama böyle saçma çözümleri var :

Aynen,şimdide NRGL eksikmi öyle bir hata veriyor biostan boot olmuyor USB Kahkaha

Bi linux kuramadım ona üzülüyorum.Şuan 2 tane windows var pc de.Biri bozulunca biri.