Arkadaşlar gamespot.com u kurcalarken sony nin hareket algılayıcı cihaz ve kişinin hareketleriyle oyunu yönetmesi projesini gordum biraz..natal projectle microsoft xbox konsolu için çok önceden bu haberi duyurmuştu..hatta internette natal project videosu yeni ps 4 ismiyle degistirilip facebookta vs bir donem dolastı..onumuzdeki sonbahar aylarında gelmesi beklenen natal project e karşı sony de bos durmayıp ps 3 için hareket algılayıcı üretmiş ve kendi çapındada tanıtmış yapımcılarıyla biraz..tanıtımdan sonra kalite olarak pek natal ın yanına yaklasabilecek gibi durmasa da bu da sony nin xbox a cevabı olucak nitelikte tasarlanmıs daha dogrusu amaç o şekilde diyelim..unutmamak lazım sunu da xbox 360 vs ps3 tartısmalarını bir seyi gozden kacırarak yapıyoruz..xbox 360 ps3 ten 1 sene daha once piyasaya sunuldu ve 3 çekirdek 512mb ddr3 kartıyla cıktı,ps3 1sene sonra cıkmasına ragmen cekirdek sayısını yükseltip grafik kartını düşük tutmayı tercih etti ve su an ki xbox alıcısı arkadaslar tartısmalarda okurlarsa eger xbox cok masraflı hdd si düşük o düşük bu kotu vs diye cok takılmasınlar cunku bu alet her kurusun hakkını verdi..eminim ki microsoft natal project ile sony nin calısmasının yine bir adım onunde olucaktır..bir de yeni haber eklemek istiyorum xbox 360 SUPER ELITE piyasaya cıktı..250 gb hdd ye sahip bir alet..ps 3 hdd olarakta eziyor zaten baksanıza diyenlerin bir maddesini daha silmiş oldu boylece üreticiler ;) not: iki projenin de tam olarak tanıtımı henuz yapılmadı diye biliyorum..zaten ps için cihaz tasarımı ilk aşamalarda gibi duruyor 1 sene içinde iki konsoldada hareket algılayıcı ve bunun için oyunlar olucaktır kesinlikle bakalım hangisi götürcek o işi :) oyum microsofttan yana..(daha önce başladılar ve bu tür teknolojilerde kesinlikle microsoft diyorum :) )