Sony HDR-TG7: Minicik Full-HD kamera

CHIP Online
07-04-2009, 18:00   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Bu ufacık Sony'nin ebatlarına kanmayın, zira boyundan çok daha büyük işler çıkarıyor...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/Sony ... D-kamera_11949.html

Sony Handycam HDR-TG7 ilk bakışta kompakt tasarımı ve şık titanyum kasası ile dikkatleri üzerine çekmeyi başarıyor. İkinci bir kez bakıldığında ise etkiletici teknik özellikle ortaya çıkıyor.

Üreticinin verdiği bilgilere göre 16 GB'lık dâhili belleğe altı saate kadar HD-video kaydı yapılabiliyor. Seçime bağlı Memory-Stick üzerinden bellek miktarı 12 GB daha arttırılabiliyor. Kullanım video ve fotoğraflara has tuşların yanında vizör görevi görev 2,7 inçlik LCD dokunmatik ekran üzerinden de gerçekleşebiliyor. Akıllı yüz tanıma özelliği sayesinde hem video hem de fotoğraf modunda uygun keskinlik, ışık ve renk yönetimi elde edilebiliyor.

Cihazın bütünleşik coğrafi-etiketleme (geo-tagging) özelliği çok pratik. Tümleşik GPS alıcı çekilen her resmi coğrafi açıdan uygun düşen yerle ilişkilendiriyor. Sonrasında ise harita indeksleme özelliği devreye girerek videonun ve resmin çekildiği yeri oklar yardımıyla ekranda gösteriyor. Cihazla beraber verilen yazılım ile PC başında çevrimiçi haritalardan yararlanarak ikinci bir dokunuş gerçekleştirebilirsiniz.

HDR-TG7 mayıs ayından itibaren yaklaşık 1200 dolara satışa sunulacak.

Tüm konu: Sony HDR-TG7: Minicik Full-HD kamera

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Kamera alacak olsanız HD kalitesini arar mısınız?