Merhaba,
Ben bir konuda bilgi almak istiyorum.Daha önce bu forumda xDeXteRx rumuzlu arkadaş sağolsun yardımcı oldu ve yeni aldığım bilgisayarıma windows8'i yükledim.Ancak gel gelelim sony vaio svs13a1s9es modelini kullanmama rağmen sony.com sitesinin forumlarında hiçbir yardımcı bilgi bulamazken bu sitede kullandığım model ile ilgili hiçbir sürücüye ulaşamadım.Bende sony'nin türkiye sitesine girerek modelimi seçip sürücülerine ulaştım ve hepsini sorunsuz yükledim.Ancak bilgisayarımda pil durumu ile ilgili olan stamina-speed tuşunu kullanamıyorum aktif edemiyorum.Yine fn tuşu ile sadece sesi açıp kapatıp kısma özellikleri dışında hiçbir fn tuşunu kullanmıyorum.Bu konuda çok araştırma yaptım ancak sonuç olumsuz.Bu konuda bana yardımcı olurmusunuz.Sadece anlamadığım birşey de koskoca sony firması bu konuda niye yardımcı olacak bir patch veya öyle bir ürün çıkarmıyor ve bizi böyle sıkıntıya sokuyorlar.
Diğer bir sorumda https://www.chip.com.tr/forum/win ... sorunu_t270610.html adresinde de görüleceği gibi benim windows 8 yükleme sorunu yaşamıştım.Daha sonra formunuzda bir arkadaş bu konuda yapmam gerekeni söyledi ve windows 8'i bilgisayarıma kurdum.Ancak bu sorunlardan dolayı windows 7'ye dönmek istiyorum.Bunu da ASSIST ile yapabilmem için sanırım bu partionlarda forumda yazıldığı birşey yapmam gerek.Ama bunu nasıl yapacağımı bilemiyorum.Recovery kısmı halen duruyor ve hiçbir şekilde ona bir müdahale yapmadım.Sadece yanlışlıkla OEM Reserved isimli çok ufak bir partion ve system'i silmiştim.Ama windows 8'i yüklerken o kişinin söylediklerini yapınca system partion geri geldi ve windows 8 yüklendi.Ben şimdi windows 7 için duran 16gb civarındaki recovery'i de nasıl aktif edebilirim? Veya en azından bu sony için sorunlarımı nasıl çözebilirim.Çok teşekkürler...