merhaba arkadaşlar sony xperia ray cihazım da turkcell uygulamalarını kaldırmak istiyorum.Birçok yöntem denedim olmadı yardımlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler...
Sony xperia ray turkcell uyg. nasıl kaldırabilirim
o yazılımları kaldırmak için cihazına ROOT yapman gerekir, tabii bu işlemin düzgün şekilde yapılmadığında cihazına zarar verebileceğini göz önünde bulundurman lazım.. Cihazın modeline göre ROOT yöntemlerini internette rahatlıkla bulabilirsin..
o yazılımları kaldırmak için cihazına ROOT yapman gerekir, tabii bu işlemin düzgün şekilde yapılmadığında cihazına zarar verebileceğini göz önünde bulundurman lazım.. Cihazın modeline göre ROOT yöntemlerini internette rahatlıkla bulabilirsin..Root atarsa cihaz garanti dışı kalabilir.
root işlemi telefonu garanti dışı bırakmaz, unroot yaparak yada orjinal yazılımı tekrar yüklerse telefon eski haline döner.. root sonrası piyasada ki ne olduğu belirsiz ROOM'lardan birini yüklerse telefon garanti dışı kalır, hatta bu room'lar arasında simlock olanlardan birini yüklerse sim kodunu bile bloke edebilir.. root işlemi ile Room yükleme işlemlerini bir biri ile karıştırmayalım.. şahsen kendim S3 mini'yi ekranı kırıldığı için ROOT'lu şekilde yolladım ekranı değiştirip geri yolladılar.. ekran kırık olduğu için root'u düzeltmemiştim bile...
root işlemi telefonu garanti dışı bırakmaz, unroot yaparak yada orjinal yazılımı tekrar yüklerse telefon eski haline döner.. root sonrası piyasada ki ne olduğu belirsiz ROOM'lardan birini yüklerse telefon garanti dışı kalır, hatta bu room'lar arasında simlock olanlardan birini yüklerse sim kodunu bile bloke edebilir.. root işlemi ile Room yükleme işlemlerini bir biri ile karıştırmayalım.. şahsen kendim S3 mini'yi ekranı kırıldığı için ROOT'lu şekilde yolladım ekranı değiştirip geri yolladılar.. ekran kırık olduğu için root'u düzeltmemiştim bile...http://forum.donanimhaber.com/m_62790982/tm.htm
http://www.xperiaplatform.com/me ... -garantiyi-bozarmi/
http://forum.shiftdelete.net/sam ... i-disi-birakir.html
Telefonun ekranı kırık olunca onlarda zaten açmamıştır (ya da root varmı diye bakmamıştır) sadece ekranı yenileyip geri göndermişlerdir.Ayrıca root ekranı kırmaz ama root'dan dolayı ram, anakart, yazılım, vb. zarar görürse garanti dışı kalır.
Ayrıca ekranın root'dan dolayı kırılmadığını ispatlayabilirsin ama ram, anakart gibi donanımları root'dan dolayı bozulmadığını nasıl ispatlayacaksın?
şimdi şu konuyu bir kesinliğe kavuşturalım, root düzgün şekilde yapılırsa telefonu garanti dışı bırakmaz, çünkü telefon eski haline getirilebilir.. ama root işlemi sırasında bir hatadan dolayı donanımlardan biri zarar görürse doğal olarak telefon garanti kapsamı dışında kalır.. zaten bende ilk mesajımda bu konuda arkadaşa gerekli uyarıyı yazdım [{("bu işlemin düzgün şekilde yapılmadığında cihazına zarar verebileceğini göz önünde bulundurman lazım")}] aslında her ikimizde aynı şeyden bahsediyoruz... sadece donanımlara zarar vermeden, daha önce bu işi yapmış deneyimli birinin yapması gerekiyor... Android açık kaynaklı bir işletim sistemidir üzerinde oynama yapmayacaksak ne anladım ben o açık kaynaktan :D.. tabii işin esprisi kalkıp NOTE 3 gibi bir telefona neredeyse bir ŞAHİN araba parası bayılınca ister istemez dikkatli olmak gerekiyor...
şimdi şu konuyu bir kesinliğe kavuşturalım, root düzgün şekilde yapılırsa telefonu garanti dışı bırakmaz, çünkü telefon eski haline getirilebilir.. ama root işlemi sırasında bir hatadan dolayı donanımlardan biri zarar görürse doğal olarak telefon garanti kapsamı dışında kalır.. zaten bende ilk mesajımda bu konuda arkadaşa gerekli uyarıyı yazdım [{("bu işlemin düzgün şekilde yapılmadığında cihazına zarar verebileceğini göz önünde bulundurman lazım")}] aslında her ikimizde aynı şeyden bahsediyoruz... sadece donanımlara zarar vermeden, daha önce bu işi yapmış deneyimli birinin yapması gerekiyor... Android açık kaynaklı bir işletim sistemidir üzerinde oynama yapmayacaksak ne anladım ben o açık kaynaktan :D.. tabii işin esprisi kalkıp NOTE 3 gibi bir telefona neredeyse bir ŞAHİN araba parası bayılınca ister istemez dikkatli olmak gerekiyor...Eski haline getirdiğini teknik servis anlamaz ise garantiyi bozmaz ama root yaptıktan sonra (bir süre telefon sağlam çalışsa bile [zira donanım bir süre root kaynaklı zararı tolere etmiş olabilir]) donanım bozulursa bunun root'dan kaynaklanmadığını kanıtlayamazsın.Son Düzenleme: padisah ~ 24 Şubat 2014 14:52
Akadaşlar birde sayaç olayı vardı ama o sadece samsunglardamıydı onun hakkında bılgım yok :)
Mesajlarınız da room ve root açıklamaları çok yardımcı oldu gerçekten çok teşekkür ederim ben cihazımı ROOT işlemiyle gereksiz gördüğüm uygulamalardan kurtardım. Çok teşekkür ederim özellikle çhip10line size :)
Mesajlarınız da room ve root açıklamaları çok yardımcı oldu gerçekten çok teşekkür ederim ben cihazımı ROOT işlemiyle gereksiz gördüğüm uygulamalardan kurtardım. Çok teşekkür ederim özellikle çhip10line size :)rica ederim elimdeki bilgileri paylaştım faydalı olduysa ne mutlu bize "padisah"'ta çok faydalı bilgiler verdi bende ona teşekkür ederim.. :D
Akadaşlar birde sayaç olayı vardı ama o sadece samsunglardamıydı onun hakkında bılgım yok :)Jig sayacından bahsediyorsun sanırım, bildiğim kadarıyla sadece samsung modellerinde var ama emin değilim, gerçi burada ki teknisyenlerin %80'i garantiye gönderilen cihazların sayaçlarına bakmıyor ancak incik boncuk herşeyi kontrol eden birine denk gelirseniz adam kaç kere room yazmış diye bakar o yüzden çok kafanızı yormayın..bu arada USB Jig sıfırlama neredeyse bütün telefoncular da var.. garantiye yollamadan önce 20 sn. bile sürmeyen bir işlemle Jig sayacını sıfırlayabiliyorlar.
telefonlarınıza dikkat edin, garantiye göndermeye gerek kalmasın teknisyenler yakalamasın bizi :D:D