Sony yetkilisi: "İnternetten hayır gelmez!"

CHIP Online
19-05-2009, 19:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj

Sony'nin önemli bir ismi internet hakkındaki görüşlerini işte bu sözlerle anlattı. Peki ama neden?

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/Sony ... r-gelmez_12832.html

Resimlerle: İnternetin son yalanı: Dev helikopter otel!

Geçtiğimiz günlerde düzenlenen ve sinema endüstrisinin geleceğinin tartışıldığı panele Sony Pictures Entertainment yöneticisi Michael Lynton damgasını vurdu. Panelde konuşmacı olan Lynton: "Ben internetten iyi bir şeyin çıkabileceğine inanmayan bir adamım. Nokta!" dedi. Lynton'ı bu kadar sinirlendiren şey ise internetin tüketicilerin alışkanlıklarında köklü değişikliklere yol açıyor olması.

"İnternet her istediklerini, istedikleri an elde edebilen kendi neslini oluşturdu" diye Lynton sözlerine şöyle devam etti; "Bu sanki en işlek caddede mağazaların 24 saat sürekli açık olması gibi. Kendilerinde bunu hak görüyorlar. 'Hemen bana ver' diyorlar ve eğer onlara istediklerini ücretsiz olarak vermezseniz, çalacaklar!".

Panelde söz alan diğer bir konuşmacı Nora Ephron ise bu sözler üzerine Lynton'a dönerek; "Telif haklarının son günlerini yaşıyoruz. Eğer bu konuda bu kadar sertsen, sana meydan okuyorum: Bu gidişi durdur" diye yanıt verdi.

Tüm konu: Sony yetkilisi: "İnternetten hayır gelmez!"

İzleyin: Üç boyutlu internet

Resimlerle: İnternetin son yalanı: Dev helikopter otel!

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Sizce Lynton'ın sözlerinde doğruluk payı var mı?

H@ckerCesur
19-05-2009, 23:05   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,881 mesaj

Mantıklı bir görüş. Eskiden insanlar ödev yaparken kütüphanelere gidip araştırma yaparlardı. Alışveriş yaparken magazaları gezerlerdi. Fakat internet insanları kolaya yöneltiyor.

Ayrıca basit yöntemlerle yapılan hırsızlıklar (korsan yazılımlar, kredi kartı dolandırıcılıkları, hesapları çalmalar) da cabası.

Tamam internet hayatı kolaylaştırıyor.

Ama insanları da hantallaştırıyor Göz kırpma

En basit örnek; küçükken mahallede çıkar top oynardık. Arkadaşlar zile basar bizi çagırır hevesle giderdik.
Fakat şimdi msnden gel fifa oynayak.
kantır atak muhabbetleri agırlıkta.

internete karşı degilim ama bilinçsiz kullanılması bir ton zararı da beraberinde getiriyor.

Bu gerçegi de hiçbir şey değiştirmez.

Son Düzenleme: H@ckerCesur ~ 19 Mayıs 2009 23:05
uGuR.uK
20-05-2009, 11:38   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
8,316 mesaj
H@ckerCesur
Mantıklı bir görüş. Eskiden insanlar ödev yaparken kütüphanelere gidip araştırma yaparlardı. Alışveriş yaparken magazaları gezerlerdi. Fakat internet insanları kolaya yöneltiyor.

Ayrıca basit yöntemlerle yapılan hırsızlıklar (korsan yazılımlar, kredi kartı dolandırıcılıkları, hesapları çalmalar) da cabası.

Tamam internet hayatı kolaylaştırıyor.

Ama insanları da hantallaştırıyor Göz kırpma

En basit örnek; küçükken mahallede çıkar top oynardık. Arkadaşlar zile basar bizi çagırır hevesle giderdik.
Fakat şimdi msnden gel fifa oynayak.
kantır atak muhabbetleri agırlıkta.

internete karşı degilim ama bilinçsiz kullanılması bir ton zararı da beraberinde getiriyor.

Bu gerçegi de hiçbir şey değiştirmez.

bende katılıyorum buna, daha dün arkadaşlara dedim "hava iyi çıkalım buluşlalım olum." adamlar "gel left4dead yapalım" diyo ağdan :) ha yaptıkta zaten, ama yinede dışarıyı yeğlerdim.