asus F5Sr vista home premium 01.01.2009 - laptobumda sıcaklık ölçümü içim speedfan'ı yükledim .soğuk bir ortamda çalıştırdığım da bile 45 le şiftah ediyor .çok basit işlerde bile kısa süre içinde 55 i buluyor programda ateş resmi çıkıyor (max. 60-62).optimum çalışma sıcaklığı nedir ?arkayı söküp fanı temizleyebilir miyim ( garantisi var ) ?
hiçbir işlem yapmadan cpu hızını inceliyorum ,sürekli bir iniş çıkış var %3-5-10 .xp yüklü masaüstü pc de hiçbir işlem yapmadan beklerken cpu duruyor %0-1 . arka plan hizlmetlerini mi kapatmalıyım ? ve hangileri gereksiz ?veya başka seçenek ne var ?
pc ilk açılışında optik sürücüden iki defa hırt hırt diye ses geliyor ( çalışmasında bir problem yok , sadece bir imaj dosyasını yazdırmak istediğimde cd boş çıkmıştı . aynı cdye aynı dosyayı başka pcde yazdırmıştım. bir kere de çift katman bir cd yazdırmak istediğimde %50 den sonra donanım hatası verdi) servise götürmeli miyim ? çok şikayetçi insan gördüm nette . açıkçası servistenne zaman ne şekilde gelir emin değilim .