SORULARIMA CEVAP ARIYORuM...

kabusof
10-01-2011, 19:24   |  #1  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
45 mesaj

ARKADAŞLAR BU BİLGİSYAR SİSTEMLERİNE BAYA BİR KAFAYI TAKTIM ÇÖZEMEDİGİM ANLAYAMADIGIM ŞEYLER OLDU BURADA BUNLARİ SİZE SORUP SİZDEN YARDIM İSTİYECEGİM

1

EKRAN KARTLARINDA MARKALANDIRMA DİYE BİR OLAY VAR BEN BUGÜNE KADAR NVİDİA ARİ DİYE 2 MARKA EKRAN KARTI OLDUGUNU SANİYORDUM MEGER PİYASADA BUNLAR İÇİNDEDE MARKALAR OLARAK AYRILIYORLARMIŞ

YANİ

Sapphire

Asus

Powercolor

MSI

Zotac

Gigabyte

Palit

HIS

VTX3D

Axle

Inno3d

Volar

Leadtek

PNY Quadro

Point Of View

Sparkle

Galaxy

Dark

ATI FirePRO

MESELA BEN BU OLAYI ÇÖZEMEDİM BU YUKARIDAKİLERİN ÖZELLİKLERİ NEDE BU KADAR ÇOK GRUBA AYRILMISLAR

YOKSA BUNLARIN BİRİ OYUN İÇİN DAHA İYİ DİGERİ PROGRAMLAMA İLE UGRAŞANLAR İÇİN DAHA İYİ ONDANMI BÖYLE ÇOK MARKAYA AYRILMISLAR NE İŞLERE YARIYORLAR BUNA AYRINTILI VE BENİM GİBİ BİR ACEMİNİN ANLIYACAGİ ŞEKİLDE AÇİKLAYİP ANLATİRMİSİNİZ

2

MESELA EKRAN KARTLARINDA ŞÖYLE BİR ÖZELLİK VAR (DİRECTX 10.1) BAZILARI 10 BAZILARI 9 BAZILARI 11 BUNLARIN ANLAMLARI NE DİR

MESELA BİRİ 1 GB 128 BİT DİRECTX 11 DİGERİ 1 GB 256 DİRECTX 11 HANGİSİ İYİ YANİ BU EKRAN KARTLARINDAKİ KALİTE SADECE KAC GB OLDUGU VE BİT'İ İLE ANLASILMIYORMU BEN BUNLARI YENİ YENİ FARK ETMEYE BAŞLADIM

3

MESELA BEN FORUMDA GEZERKEN BİR YORUM GÖRDÜM

ADAM BİR ADAMA ŞÖYLE DİYOR

BUNU ÇALIŞTIRMANIZ İÇİN EN AZ ZOTAC GTS250 GİBİ BİR EKRAN KARTINA SAHİP OLMANIZ GEREKİYOR DEMİŞ ADAMDAKİ EKRAN KARTIDA

http://www.hizlial.com/DONANIM-OEM-/EKRAN-KARTI/SAPPHIRE-ATI-HD-3650-512MB-GDDR4-DIRECTX-10-1-PCI-EX16-EKRAN-KARTI-11127-49-20R_30.013.1275.0075.HTM

HD3650

BEN ÖZELLİKLERE BAKTIM STANDART BİR KART ANLADIGIM KADARİYLA AMA ADAM ZOTAC GTS250 ÖNERMİŞ BİR TÜRLÜ ÇÖZEMEDİM OLAYI

4.

DİYELİM BİR İŞLEMCİ ALICAGIZ BU İŞLEMCİNİN ÖZELLİKLERİNİ NASIL ANLARIZ

MESELA BEN GİTTİGİDİYORDAN RASTGELE BİR İŞLEMCİ SEÇTİM VE ORADA YAZAN ÖZELLİKLERİ BURAYA AKTARIYORUM BUNLARI BANA AÇIKLARMISINIZ

INTEL 
BX80571E5500 

LGA775,DualCore E5500,2.80GHz,2MB Cache,800MHz FSB

CPU Hızı (Mhz) : 2800,0
Soket Cinsi : LGA775
VGA Onboard : YOK
Nanometre Değeri : 45 NM
Ön Bellek (Kb/mb) : 2048,0
Fan : VAR

HEPSİNİ TEKER TEKER ANLATIRSANIZ SEVİNİRİM

5.

BU RAMLARDE BİRAZ KAFAM KARISTIRDI DDR3LER

BU CL9 MU DAHA ÇOK ÖNEMLİ YOKSA MHZ YÜKSEKLİGİMİ

MESELA 4 GB 1600 MHZ CL9 MU İYİDİR

4 GB 1333 MHZ CL7 Mİ

YANİ RAM ALIRKEN ÖNCELİGİMİZ CL9 MU OLMALI MHZ Mİ

6.

EKRAN KARTLARINDAKİ BU BİT NEDİR NE İŞE YARAR

CEVAPLARINIZI BEKLİYORUM HERKESE ÇOK TEŞEKÜRLER ACEMİLİGİME VERİN AMA BU İŞİ ÇÖZMEM LAZIM BENİM =)

kabusof
11-01-2011, 17:40   |  #2  
OP Yeni Üye
45 mesaj

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

muhammedguler
11-01-2011, 20:16   |  #3  
muhammedguler avatarı
Yıllanmış Üye
539 mesaj

1) n vidia ve amd ekran kartlarını kendileri üretmek yerine baskalarına ürettiriyor maliyetlerle işçilerle kendi ugrasmıyor bu yüzden o kadar firma var
2 )diretx windowsun olusturdugu oyun programlama dili dil her sürüm atladıgında yeni özellikler getiriyor (görüntüde kalite gelişiyor)
3) n vidia cuda teknolojisi sayesinde işlem gücü gerektiren uygulamalarda yükü kendi üstüne aliyor (destekli uygulamalarda) yazdıgın işlemci 
4)yazdıgın işlemcide işlemci hızı 2.80 ghz 2 fiziksel cekirdek 2 mb ön bellek var ve sistemle haberlesmeyi 800 mhz hızla yapıyo 
5) cl bellek gecikmesini frekans cinsinden ifade ediyo cl9 veriyi işlemrk için 9 palse ihtiyac var gibi. az olması iyi fakat yüksek hızlarda bu fark kapana biliyo 
6) ekran karlarındaki bit olayı ekran kartındaki gpu ile ramin habberlesmek için kullandıkları yol miktarını gösterir fazla oldugunda aynı anda daha fazla veri gider(freans artırılarak aradaki fark kapanabilir)

yanlışım varsa affola

kabusof
16-01-2011, 18:20   |  #4  
OP Yeni Üye
45 mesaj

CEVAPLAR İÇİN ÇOK SAĞOL

KENAN_35
17-01-2011, 14:26   |  #5  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
990 mesaj

kanka daha yüksek olan her zaman daha iyidir kafanı yorma bence çok karışık içinden çıkamassın boşver