sorun anakartta mı

HPQ-User
22-05-2007, 01:39   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

başak42 sormuş:
anakartın  cd sinde çıkan voltaj, fan, devir vs. programı var. N-TUNE adlı programı çalıştırınca bilgisayar kitleniyor. xp , vista da kitleniyor.  işlemciyi arkadaşın işlemcisiyle değiştirdim yine olmadı. ekran kartını da tabi yine olmadı. normal hiç bir hat en ufak bir yavaşlama yok. ama bu programı tıklamamla kitlenmesi bir oluyor... bi 2.si oyun oynarken genellikle farcry adlı oyunda bir süre oynadıktan sonra bilgisayar reset atıyor. bazende ati recover çıkıyor ve "grafik işlemci hataverdi hata raporu gönder" diyor. ama benim anlamadığım x300 ekrantını denedim ondada aynı hatayı verdi ve resetledi. arkadaşın bilgisayar da niye kitlenmiyor. anakartla bi ilgisi olabilirmi. sorun tam anlamıyla nedir.

Soru Türü: Donanım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
amd athlon x2 3600+ dual core 940 pin
msi k9n4 ultra-f 7310
1 gb ddr2 667 mhz
xpersion x1050 ekran kartı
160 gb seaget hdd
19" inca lcd

İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; SV1)

Recep Baltaş
22-05-2007, 03:17   |  #2  
Recep Baltaş avatarı
CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 8
9,635 mesaj

Öncelikle sisteminzde platform sürücleri yüklü değil anladığım kadarı ile. Anakartınız yongasteine uygun sürücleri indirmeniz gerekiyor ki anakartınız yongaseti nvidia sanıyorum.

CD'deki nTune yazılımı da bu yüzden kilitliyordur sisteminizi. Eğer varsa bir de BIOS güncellemsi deneyebilirsiniz.

VPU Recover ısınmadan olabilir Bir başka nedeni ise yine sistem sürüclerinin yüklenmeiş olmasıdır.

erkanc
22-05-2007, 05:16   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
3,213 mesaj

Recep BALTAŞında dediği gibi sürücü ve biosu güncelle ayrıca ntune yazılımınında güncel versiyonun kullan vpu recovery hatası genelde nvidia chipsetli anakartlarla ati ekran kartları kullanımında çok karşılaşılıyor yani şehir efsanesi gibi olan nvidia ati uyumsuzluğu aslında var belki firmalar arası bir taktikde olablir neyse ama bundan nvidia ile ati bir arada çalışmazda çıkmasın ama düşük seviye ati ekran kartları ile nvidia anarkartlarda bir uyum problemi var

Koray Kocaman
23-05-2007, 01:15   |  #4  
Koray Kocaman avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
1,876 mesaj

Değerli Üyemiz

Anakartınızın platform sürücülerini yüklemeyi deniye bilirsiniz.Bu sorununuz donanımsal da olabilir RAM ve ANAKART veya power'dan olabilir.Ram'lerde sorun olduğu zaman saniye ve salise farkları oluşur buda sistemi resetler.Power'dan olma sebebide var anakarta yeterli voltaje sağlıyamadığı zaman Bıos ve Chıp'set devreye girerek sistemi kitler ve resetler.Anakartınız da da chıp'set de sorun olabilir entegrelerin üstüne elınızı koyarak ısınma olup olmadığına bakın.Sorununuz için gelişmeleri buraya ekliyebilirsiniz.