Sorun > DirectX Sürüm ...

ErenBey.
29-11-2010, 12:21   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
8 mesaj

Merhaba arkadaşlar, sizlere bi sorunumdan bahsedeceğim.Umarım kısa bir zamanda çözeriz.

Şimdi PC'm de Windows 7 kurulu, doğal olarak "DXDiAG" da DirectX sürüm 11 olarak gösteriliyor.

Fakat kullandığım ekran kartı ise ( GeForce 9800 GT ) Direct 10 sürümünü destekliyor.Oyunlarda sanki kasıyor gibi frame atlıyor.

Sorunum bu, Windows 7 için herhangi bi DX 10 bulamadım acaba Vistamı kurayım PC'me yoksa bu sorunun çözümü varmıdır ?

Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Unspoken88
29-11-2010, 13:57   |  #2  
Yıllanmış Üye
195 mesaj

Sorunun directx kaynaklı değil,senin durumunda olan herkezde aynı yazıyor o söylediklerin.Bendede sürüm 11 geçiyor ama ekran kartım 9600M GS directx 10 çıkışlı.Vistaya felan geçmene hiç ama hiç gerek yok.Kasmaya neden olan diğer faktörleri araştırırsan sorununu çözersin.Ne biliyim biton neden olabilir,ama directx değil ondan emin ol ;)

ErenBey.
29-11-2010, 15:09   |  #3  
OP Taze Üye
8 mesaj

Merhaba Unspoken88 ;

Sorun bizzat DirectX'den kaynaklı çıktı, az önce Vista kurdum.Sorun düzeldi şuan kasmıyor.DXDiAG 10 yazıyor gayet iyi gidiyor şuan.

Peki ben Windows 7 yi nasıl DirectX 10 yükleyebilirim ?

setra92
29-11-2010, 15:10   |  #4  
setra92 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
351 mesaj

doğru dx le alakası yok başak bir sebepten olabilir.anti lerler tarat pc ni ba bakalım temiz mi?

Unspoken88
29-11-2010, 15:35   |  #5  
Yıllanmış Üye
195 mesaj

Sorunun directx kaynaklı olduğunu nasıl anladın merak konusu,yani directx kaynaklı olması,özellikle senin dediğin nedenden kaynaklanan bir sıkıntı olması İMKANSIZ.Temiz bir sistem zaten bir müddet sorun çıkarmayacaktır..Şuan vista kurmuşsun default olarak directx kurulu zaten güncellemenin bir anlamı yok,Ayrıca oyunlarda tam performans almak istiyorsan Win7 kuracaksın ;)

uGuR.uK
29-11-2010, 15:40   |  #6  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
8,316 mesaj

sorun DX kaynaklı falan değil, DX 10'da 11'de win7 içinde varsayılan olarak gelir zaten. yazılımsal olarak 11 yüklü ama ekran kartın 10'da tamam, bu bir sorun değil çünkü dx10 zaten win7'de de var ve gerektiğinde oyulnarda o kullanılır, sen ekstradan birşey yüklemezsin. hatta yükleyemezsin, dx'in elle yüklenebilen en güncel sürümü 9, ötekiler(10 ve 11) işletim sistemi içinde gelir ve sadece sonradan gelen yeni güncelleştiremeler ile değişikliğe uğrarsa uğrar. büyük ihtimalle oyunun win7 uyumluluğu yada sürücülerinden kaynaklı birşey vardı, zilyon tane sebep sayabilirim sana: win7'de kullandığın crack, farklı sürücü versiyonu, oyunu uyumluluk modunda çalıştırmayı hiç denememiş olman vs....

Unspoken88
29-11-2010, 15:42   |  #7  
Yıllanmış Üye
195 mesaj

El ile kuracağını zannetmiyorum o sürümleri,Win7 kurduktan sonra yapacağın şey directx dosyalarının en güncel dll dosyalarına bilgisayarına indirmek olacak.Minik programları var 'Directxwapsetup' die geçer.En güncel dosyaları indirir bilgisayarına.

ErenBey.
29-11-2010, 15:47   |  #8  
OP Taze Üye
8 mesaj

Oynadığım oyun Counter Strike 1.6, başka oyunda herhangi bi sorun göremedim.
Fakat şuan Vista da akıcı bir şekilde oynayabiliyorum.
Aslında eski ekran kartımda bir sorun yoktu Windows 7 de,  şu an GT 9800 de Windows 7de oynayamıyorum.
Aklıma tek neden gelebiliyor şuan.. O da driverini CD den kurmamış olmam.Vistada CD den kurdum driverimi oynuyorum, en iyisi Windows 7de de öyle yapayım belki düzelir.

Cevaplarınız için teşekkürler.

Son Düzenleme: ErenBey. ~ 29 Kasım 2010 15:48
setra92
29-11-2010, 15:56   |  #9  
setra92 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
351 mesaj

belkide şu oldu,pc virüslüydü,formatıda yeyince virüs gitti,pc rahatladı? :D

ErenBey.
29-11-2010, 15:59   |  #10  
OP Taze Üye
8 mesaj

windows 7 yi daha dün kurmuştum o arada virüs gireceğini tahmin edemiyorum :)

ErenBey.
29-11-2010, 17:58   |  #11  
OP Taze Üye
8 mesaj

Tekrardan merhaba, az önce  yine Windows 7 kurdum.Vista'ya yaptığım aynı işlemleri yaptım fakat nafile gene aynı.Sağa sola mouseyi dönderince aşırı bi dalgalanma ve titreme var.Eski ekran kartımda böyle bi sorun yoktu kötü olmasına karşın. :/

Galiba Vista ile devam edeceğim.

Son Düzenleme: ErenBey. ~ 29 Kasım 2010 17:58
uGuR.uK
29-11-2010, 19:23   |  #12  
Yıllanmış Üye
8,316 mesaj
Alıntı: ErenBey.  
Tekrardan merhaba, az önce  yine Windows 7 kurdum.Vista'ya yaptığım aynı işlemleri yaptım fakat nafile gene aynı.Sağa sola mouseyi dönderince aşırı bi dalgalanma ve titreme var.Eski ekran kartımda böyle bi sorun yoktu kötü olmasına karşın. :/

Galiba Vista ile devam edeceğim.

dediğim gibi oyunun kısayoluna sağ tıklayıp özelliklere gir ve uyumluluk ayarlarını dene: "bu programı yönetici olarak çalıştır"ı ve "görsel öğeleri/temaları devre dışı bırak"ı işaretleyip uyumluluk modundan önce "vista sp1" veya olmazsa "xp sp2"yi seçip tamam de ve öyle çalıştır bakalım... bir ihtimal...

ErenBey.
29-11-2010, 19:29   |  #13  
OP Taze Üye
8 mesaj

Vista kurmadan önce denemiştim fakat başarısız oldu.Neyse Vista ile devam edicez galiba sorun ekran kartımdan olabilir, eskisinde böyle bi sorun yoktu.

mancukya
30-11-2010, 00:41   |  #14  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 4
2,844 mesaj

Evet birader sen vista ile devam et kesinlikle format atmayi biliyorsun ama ekran karti driversini kurmayi bilmiyorsun malesef.
Pcde dalgalanma sebebi belli ayrica win updateden yapsanda gelicek sürüm gene son sürüm olmiyacaktir
Ekran karti icin win 7 kurdunsa mevcut en son sürümü sitesinden indir (Resmi site sadece) driverslari tanittir ve dene
Ayrica Directx web update diye aratirsan bu paket 9 10 11 ne varsa hepsi icin gerekli dll ve gereken herseyi yüklerdi zaten.
Kusura bakma antipatik oluyoruzda yani bir kisinin rahatca format atipta bu dalgalanmanin drivers sorunu ile alakali olmadigini cözememesinide acayip karsiliyorum.

ErenBey.
30-11-2010, 11:10   |  #15  
OP Taze Üye
8 mesaj

Pek anlamıyordum aslında DirectX filan, daha önceden bu sorunla karşılaşmamıştım.
Hem yeni driverini denedim Windows7 hemde bana verilen CD'de denedim sonuç gene aynı.
Dediğim gibi eski ekran kartımda böyle bi sorun yoktu.
Zaten diğer oyunlarda sorun yok.
Sadece Counter Strike 1.6 ...
Şu DirectX paketini deniyim belki işe yarar.

uGuR.uK
01-12-2010, 03:25   |  #16  
Yıllanmış Üye
8,316 mesaj
Alıntı: ErenBey.  
Pek anlamıyordum aslında DirectX filan, daha önceden bu sorunla karşılaşmamıştım.
Hem yeni driverini denedim Windows7 hemde bana verilen CD'de denedim sonuç gene aynı.
Dediğim gibi eski ekran kartımda böyle bi sorun yoktu.
Zaten diğer oyunlarda sorun yok.
Sadece Counter Strike 1.6 ...
Şu DirectX paketini deniyim belki işe yarar.
sade CS 1.6'da oluyorsa zaten onun sebebi tarih öncesi yapıdaki o oyun, daha ötesi değil elden bişey gelmez yani :))