SORUN GÜÇ KAYNAĞI MI..ACİLL YARDIM!

kalevra21
10-05-2008, 16:43   |  #1  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
96 mesaj

iyi günler arkadaşlar ben gigabyte p35 ds3 anakart aldım 24 pinli güç kaynağı girişi var.. benim kasa p4 ten kalma...bilgisayarı açınca bi yerde kapanıyor farklı farklı yerler olabiliyor...
benim güç kaynağı 20 pinli 420wat
sistemi yeniledim acaba yeni sisteme güç eksikmi kaldı..eski sistem anakart 20 pinliydi p4 3.2 di.palit 8600

yeni sistem ise anakart 24 pinli core2 duo palit 8600
acil yardım acaba tek sorun gücün az mı olması...yardımlarınızı bekliyorum...
ve güç kaynağı olarak ne önerirsiniz 420w ile 500w arası..mümkünse ekonomik bişey olsun...

uGuR.uK
12-05-2008, 18:41   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
8,316 mesaj

e sen yazmışsın zaten anakart 24pin gelen güç girişi 20pin, 24pinli ve 500W "GERÇEK GÜÇ"lü bi psu almalısın, Thermaltake 500W'ı öneririm sana cok kaliteli ve sessiz calışan bi ürün...

kaptanprice
12-05-2008, 20:02   |  #3  
Yıllanmış Üye
195 mesaj

ewt 4 pin dışarda kalırsa kapanır pc ..

tovbeettim
12-05-2008, 20:33   |  #4  
Yeni Üye
29 mesaj

alemsin yaw... hem kendin; "arabada benzin yok, neden çalışmıyo?" diyosun hem de yardım istiyosun..

ozoxp
13-05-2008, 11:06   |  #5  
ozoxp avatarı
Yıllanmış Üye
127 mesaj

gerçek güç verenlerde bayaa bi pahalı ama:S

uGuR.uK
13-05-2008, 12:44   |  #6  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
8,316 mesaj
ozoxp
gerçek güç verenlerde bayaa bi pahalı ama:
öyle ucuk farklar yok tamam biraz var ama olcak o kadar en nihayetinde pc'yi saglam ellere emanet ediyorsun, arkadaşın bilgisayarda iyi donanımsal bi sorun oluşmamış elektrik yetersizliginden kartlarda veya devrelerde aşırı yükleme olabilirdi yada dandik psu'lar elektrik dalgalanmalarında veya sistemin uzun süre calışmasında kayıplar yaşar ve sisteme zarar verebilir ki herşey bu elektrikle calışıyor ondaki bi aksaklık tüm sistemi yakabilir. yüzlerce dolar verip bilgisayar alıyorsunuz sora 30-40liralık psu'ya emanet edilmez benim önerdigim 150ytl fiyata sahip...

linda
13-05-2008, 23:47   |  #7  
Yıllanmış Üye
387 mesaj

ben yeni bir kasa almanı tavsiye ederim. bize yeni exper kasalar geldi. valla çok beğendim. işlemcinin kasa içiyle bir bağlantısı yok. bir hava koridoru yapmışlar. işlemci havayı kasanın önünden alıyor. ve işlemcinin ısındığını hiç görmedim. bir diğer özelliği de artık herkes tercih ediyor pcu 12cm lik mi diyorlar nedir büyük fanlı. fan kasanın içine bakıyor. ve çok sessiz çalışıyor.
ayrıca ucuz malzemeden kaçın derim. çünkü psu ucuz olursa kısa zamanda fan ses yapar, yanar vs. vereceksin 80 - 100 ytl gözün arkada kalmıcak. yok imkanın varsa arkadaş yukarda bahsetmiş daha iyisini al . derim...

kalevra21
14-05-2008, 05:22   |  #8  
OP Üye
96 mesaj

slm arkadaşlar yardımlarınız için teşekkürler.. o psu sorununu hallettimm sorun işlemcinin yerine tam olarak oturmamasıymış.. ama bir sorun var onun neden olduğunu bi türlü çözemedim bazen bilgisayarın ekranı aniden gidiyor ve monitörün düğmesi sanki bilg kapanmış gibi yanıp yanıp sönüyor..bilgisayarı açıyorum ekran kartının kablolarını söküp takıyorum sonra ramlari çıkarıyorum yerlerini değiştiriyorum bazen hemen bazende çok geç açılıyor..genellikle ramlarin yerini değiştirince açılıyor acaba sorun sadece ramlardemi ramlar sıfır iki tane var ikiside mi bozuk,ve bozuk olsa çalışma durumu olur mu yani hiç çalışmaması gerek değil mi.ayriyetten ekran kartıda sıfır ama onu daha önce başka anakarttada çalıştırmıştım hiç öyle bir sorun olmamıştı,sorun anakartta diyecem ama oda sıfır ve bazen çalışıp bazen çalışmama gibi bir durum söz konusu olabilir mi bu parçalarda..ve acaba sorun bunlarda değilde psu yetersizmi kalıyor bazen e böyleysede ozaman hiç açılmaması gerekmez mi sorunun sıcaklıklardada olduğunu sanmıyorum çünkü işlemci en fazla 40ı görüyor ekran kartı ise en fazla 50 yi görüyor bu sıcaklıklar normal değil mi..biraz uzun oldu ama kusura bakmayın kafayı yedim burda..yardımlarınızı bekliyorum...

Son Düzenleme: kalevra21 ~ 14 Mayıs 2008 05:29
linda
14-05-2008, 23:13   |  #9  
Yıllanmış Üye
387 mesaj

bir dakika şimdi diyorum. siz demiştiniz ki : ev taşıdım . bilgisayarım diğer evde çalışmadı. iyide bu işlemci denen organ masa üstündeki çaytabağı gibi durmuyor ki.masaya çiviyle çakılmış çay tabağı gibi duruyor. zira cpu nun mandalları tam oturmamışsa önceden de aynı sorunu çıkarması gerekirdi. şunu anladım. siz sorunu ifade ederken eksik bilgi veriyorsunuz....! bizde başuna kafa yuroyoruz anlaşışan.:(

kalevra21
15-05-2008, 01:52   |  #10  
OP Üye
96 mesaj

iyide kardeş ben sorunun o olduğunu bilmiyordum ki..zaten bilsem sorunu ben çözerim eksik bilgi vermiyorum bilgisayarcı çözdü diğer sorunu,şuanda olabilecek tüm sorunları söyledim burda...ve yardım etmek istemiyorsanız bu şekilde tavır izlemenize gerek yok burda elimden geldiğince açıklamaya çalışıyorum sorunu...