daha öncede bu konuyu açıp silmiştim ama çözüm yoktu. soruna gelince vista hazırda beklet normal kapanıyor ama normal başlatmadan daha geç açılıyor açılış ekranında sağa doğru kayan çubuk çok yavaş ilerliyor. yaklaşık 3 aydır bunu çözemedim. bu sorun başladıktan sonra 4 kere farklı dvd ile vista yükledim pardus kullandım sonra ubuntu kullandım vistaya tekrar geçtim sorun devam ediyor ubuntu(çok hoştu) ve pardusta sorun olmadı. ama vistada böyle oluyor. donanımdada sorun yok dediğim gibi diğerlerinde hiç sorun olmadı. donanım şöyle: core2duo e6750 2.66 işlemci, asus eax1600pro512mb ekran kartı, msı7360p35neo anakart,kingston 1x2gb ram, everest 603la 400w kasa,samsung940n19'' monitör, olivetti 1000w güç kaynağı.
sorun:hazırda beklet yavaş açılıyor
hocam sana bi kaç çözüm önerebilirim ama ne kadar faydakı olur oda sana kalmış bak ilk başta başlangıç progrmarından kullanmadıklarını kaldır,tune up 2009 la optimize et ,ccleaner la de temizle yada güç ayarlarından perfonmans seçenegini kullan ??olmassa bakarız çaresine...
ha bide cdeki hızlı arama secenegini kpat yani hızlı arama için dizine ekleyi iptal et ha kullandıdıgn antivirüste kasabilir onunda telefisi nod32:))
Ccleaner yüklemene gerek yok tune up 2009 her işi görüyor:)
bu dediğiniz şey bendede var benim tahminim windows hazırda beklete alırken açık programları diğer açılışta açılması için HDD'ye kaydediyor fişini çeksenizde belgeler gitmiyor tekrar açılışta bu dosyaları yüklemeden kaynaklanan donukluk oluşturuyor olabilir çünkü windows dosyaları+HDD'ye kaydedilen programlar biranda açılırken aşırı yükleniyor ben bunu tam olarak sorun görmüyorum genel bişey sadece sende değil
iyide hata sende.(anladığım kadarıyla).Hazırda beklet pc yi kapatmaz ki.
Güç seçeneklerinden ayarlayabilirsin o işi..
Bir kaç düzenleme ile saniyeler üzerinde oynama yapılabilir sanırım. Örneğin msconfig. açılan pencerede Boot > Advanced options karşımıza Boot Advanced Options geliyor. Buradan ise Number of Processors default olan 1 den 2 ye getiriyoruz.
Bunun gibi birkaç optimize de yapılabilir. Öneriler birleşe birleşe neler olur kim bilir :)
Sabit diskte hiberfil.sys deki verileri ram a kopyalarken çok yavaş.
Vista ram a kaç puan vermiş, hatta tüm puanları yazabilir misin.
arkadaşlar kusura bakmayın cevap yazamadım.hazırda beklet bilgisayarı tamamen kapatır fakat veriyi kaydettiği için tekrar yükleme süresi olmaz hemen masaüstü gelir. birde bu bende yaklaşık 2 3 aydır var yani bir yıl bu sorun olmadı ve benim kullandığım programlar o zamanlardada vardı ve sorun yoktu buda donanımsal (ram yada hdd)hata olduğunu düşündürdü siz ne dersiniz. ccleaner tuneup akla gelebilecek herşeyi denedim dün format attım bilgisayar puanı şöyle
dostum eğer diğer işletim sisteminde bir sorun yaşamıyorsan vistanın kendine has özelliği ve kapladığı alanlar ve harcaığı ram ve güç diğerlerinden fazla ama gel gelelim senin bilgisayarın gayet iyi diyebileceğim bir bilgisayar ve vista böyle bir sorun yapması olasıklık bile vermiyorum dediğin gibi işletimsel değil donanımsal bir sorun ramleri bir kontrol et eğer sorun varsa vistanın diğer sürümlerini dene tekrar yaparsa o zaman derim ki senin bilgisayarın vistaya karşı alerjisi var.........
farklı vista versiyonlarını denedin mi bildiğim kadarıyla versiona gore farklılık gosterio h.bekletten acılma sureleri
Vista başlangıçta bir çok gereksiz ki sıklıkla kullandığın programlar daha çabuk açılabilsin diye bir takım gereksiz ön yüklemeler yapıyor. Yukarda arkadaşların dediği gibi msconfig ile burdan bir çok gereksiz proograları devre dışı bırakabilirsiniz. Bu hızlandırır ama başka bir önerim de XP de de aynı sorunu yaşayıp yaşmadığınıza da bakmalısınız. Sonra açık olan programlara ait verilerin yeniden yükleniyor olması da makinanın daha yavaş çalışmasına neden olabilir.
Dediğim gibi problem vista da değil bana sorarsanız.Hazırda beklete geçirmeyin pc yi.Geçirirseniz bu tip problemleri yaşamaya devam edersiniz.Hazırda Beklet pc yi gerçek anlamda KAPATMAZ!!!!
Bu lafı anlamamakta ısrar ediyorsunuz..
Evet. Hazırda Beklet de bıraktığınız bir oturumu yeniden kullanırken anlamsız bir gecikmenin var olduğunu göreceksiniz. Hazırda Beklet den ziyade Bilgisayarı Kapat ırsak daha verimli olacaktır yeni açacağımız oturum...
FatturDediğim gibi problem vista da değil bana sorarsanız.Hazırda beklete geçirmeyin pc yi.Geçirirseniz bu tip problemleri yaşamaya devam edersiniz.Hazırda Beklet pc yi gerçek anlamda KAPATMAZ!!!!kapatır inanmassanız hazırda beklet yaptıktan sonra bilgisayarın fişini çekebilirsiniz siz onu sanırım beklemede ile karıştırdınızBu lafı anlamamakta ısrar ediyorsunuz..
Mustafa
bütün güncelleştirmeler ve sp1 de yüklü aklıma takılan bir yıl sorunsuz kullandım daha sonra oldu donanım olabilir diye düşünüyorum. herkese çok teşekkür ediyorum artık hazırda beklet yapmadan kullanacağız. herkesin eline sağlık kardeşler.
hazırda bekletin geç açılması kadar normal bişi yok ki zaten bu mod bilgisayarda önemli bir çalışmayı yarım bırakıp gitmek zorunda olanlar için tasarlanmıştır bu modu kullanmanın tek mantıklı yanı bir iki gün tekrar bilgisayar başına oturmayacağınız durumlardır.O anda yaptığınız bütün çalışmalar harddiske kaydedilir dolayısıyla normal açılmadan daha uzun sürmeside normaldir çünkü ayriyeten çalışmanızda yüklenir eğer kısa süreliğine bilgisayar başından ayrılacaksanız uyku modunu kullanacaksınız bu oturumunuzu belleğe kaydeder ve sp1 den sonra açılmasıda 5 sn civarıdır ama masa üstü kullanıyorsanız bir enerji kesilmesi durumunda oturumunuzu kaybedersiniz
Mustafa Cankapatır inanmassanız hazırda beklet yaptıktan sonra bilgisayarın fişini çekebilirsiniz siz onu sanırım beklemede ile karıştırdınızHayır Kapatmaz!!!
Hiçbirşey ile karıştırmadım.Hazırda bekleti mesela laptop ta bir şey yapıyorsunuz.Arkadaşınız aradı evine çağırıyor.Bu durumda laptpu hazırda beklemeye alıp ona gidebilirsiniz.Bu gibi durumlar için tasarlanmıştır.Örnekler çoğaltılabilinir..
arkadaşlar hazırda bekletin ne olduğu konusunda hemfikir değiliz. bende kısaca şu oluyor. hazırda beklet dedikten sonra bilgisayar 10 15 saniyede tamamen gücü kesip kapanıyor. kasa düğmesine basınca farklı bir açılış ekranıyla yaklaşık 20 saniyede tamamen açılıyor ve masaüstü gelince programlar yüklü halde geliyor direk çalışmaya başlıyorsunuz yani. tabi bu sorunum yokken böyleydi. sanırım uyku moduyla karıştıranlar var.