internet bağlantımda son3-4 gündür bir problem var. ttnet in verdiği zxyel marka kablosuz modem kullanıyorum, ancak ethernet ile bağlanıyorum. ara sıra görev çubuğundaki network ikonunda ünlem işareti çıkıyor ve internet bağlantısı gidiyor. dün ttnet i aradım problemle ilgili, arıza kaydı aldılar. ancak ben rahat duramayıp modemi resetledim. ilk açıldığında yine olmadı ancak 10 dk sonra bağlantı geldi. bugün yine yarım saat kadar aynı şekilde bağlantım koptu. modemin ışıklarına baktım. dsl ışığı önce yanıp yanıp sönüyor. sonra tamamen sönüyor. 5-10 saniye sonra tekrar bağlanmaya çalışıyor. yine sönüyor. yarım saat sonra da kendiliğinden bağlantı sağlanıyor.
buradaki sorun modemin senkronize olamaması mı, bağlantıdan(ttnet'ten) kaynaklanan bir problem mi anlayamadım. bunu anlarsam ona göre çözüm arayacağım çünkü uzun süreli olmasa da, dsl ışığı sönmese de sıksık bağlantı gidip geliyor.
sorun modem mi, bağlantı mı?
Telefon hattını doğrudan modeme takarak deneyin. Sorun devam ederse sizle alakalı olmayabilir. Bende de öyle oluyor. Yani DSL bağlantısı gidiyor. Açık konuşayım: Çıldırıyorum. Defalarca kez TTNET'i aradım. Bu aralar pingim yüksek ve bazen internet cevap vermiyor. Yine çıldıracağım. :)
direkt bağlamayı da denedim. sorun aynı. dsl bağlanacakmış gibi yanıp yanıp sönüyor, yanacak zannederken tamamen sönüyor. 2-3 sn sonra tekrar yanıp sönmeye başlıyor...
bir de önceki gün ttnetten aradılar. 16 mbit e geçirmek için. ben de kabul ettim(hız artışı için garanti verdiler de) hızım 3 mbitten 12 m bite çıktı. acaba bu değişikliğin etkisi olabilir mi diye düşünüyorum ben de.
Sanmıyorum. Arayın arıza kaydı oluşturun. Sorun nerde bakın.
aradım dün akşam tekrar... sorun devam ediyor diye bildireceklermiş. telefonu kapattım modem resetlendi ttnet tarafından ve bağlantı geldi. sorun ttnette yani. ancak düzelmedi. bugün işten geldim, gene gitti ama bu sefer daha kısa sürdü. bekliyoruz bakalım
Telefon hattınızda cızıltı var mı? Benim de bağlantım bugün sürekli kesiliyordu telefonu kontrol ettim cızıltı da vardı. Gittim duvara giren kabloyu söküp güzelce yeniden taktım cızıltı gitti ve kesilmeler de olmuyor.
Kesilmeler çoğunlukla voltajdan kaynaklı olabilir. Tabii aklıma gelen diğer nedenler telefon kutusunda problem,splitter problemleri gibi. Voltajdan mı değil mi denemek istersen; bir ups edin. Telefondan gelen kabloyu ups'deki in girişine tak,outtan da bir telefon kablosunu modemine bağla. Ups çalışacak bu sırada. Bir gün test et.