Sorun Monitör ve Ekran Kartı değil peki ne ?

Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.
onlyx
07-04-2004, 22:45   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj

Arkadaşlar sorunum bundan 2 ay önce başladı yani ADSL bağlantıyı yeni aldığım zamanlar, ancak sorunumun bunla pek ilgisi olduğu düşünmediğimi baştan belirteyim.
Sorunum görüntü ile ilgili herhangi bir koyu alanda ekranda bariz bir şekilde renklerin açılıp kapandığı görülüyor. Normal bir beyaz alanda ise bunu tam olarak farkedememe rağmen ekranın köşelerinde büyülüp küçülmeler olduğunu görüyorum.
Önceleri sorunun yeni aldığım Samsung 957MB monitörden kaynaklandığını düşündüm ve servise gönderdim servisi uzun uzun (2-3 hafta) incelemesi sonucunda sağlam raporu verdi ve bana sorunun ekran kartından kaynaklanabileceğini söylediler. Bende hazır bahane ile ekran kartımı değiştirme kararı aldım ve Geforce2 mx400 64mb olan kartımı Geforce FX5200 128Mb a yükselttim ancak kartı taktığımda sorunun ekran kartındanda olmadığını anladım...
Yani aynı şekilde (şuan bile) renkler açıklaşıp koyulaşıyor.
Başına böyle bir olay gelen veya önerisi olan arkadaşlardan önerilerini bekliyorum.

Not: Ayrıca bir şeyi belirtmekte fayda var: Bu olayın başlangıcında rolü olduğunu düşündüğüm bir şeyde bir fanla ilgili bir bilgisayarcıdan aldığım anakart üzerine takılan bir fanı system fan yerine (kablo yetişmediği için) cpu fan kısmına taktım ve o günden sonra hardware monitoring programlarında ve BIOS da CPU fanın dönme hızını hep '0' gördüm yani bir şekilde anakartın o girişlerinde bir yer bozulmuştu.

Sonuç olarak , Monitörüm dubaide eğitim görmüş elemanlar(mus. hiz. beyin bana söylediği bir şey)  tarafından onaylandı ve hata yok. Ekran kartım MSI geforce fx5200 ve daha bugün geldi poşetini ben açtım muhtemelen fabrika hatası olması dışında oda sağlam. Ancak anakart (ECS DDR/SD RAM P4) pek sağlam gibi gözükmüyor..

siirlerefendisi
11-04-2004, 01:42   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
153 mesaj

bunun tek bir sorunu olabilir anakartın agp yuvasında sorun oluşmuştur agp yuvası bozulmuş olabilir. bunu en iyi bir arkadaşının bilgisayarındaki ekran kartını buna takmam yine aynı sorun olursa agp yuvası gitti demektir benimde başıma gelmişti agp yuvası bozulmuştu fabrikasyon hatası yüzünden benim anakrt garanti içinde olduğu için değiştirmişlerdi