arkadaşlar merhaba
öncelikle kusura bakmayın sorunun işletim sistemi ile mi âlakalı yoksa donanım kaynaklı mı olduğundan emin olmadığımdan buraya yazdım windows 7 ultimate 32 bit kullanıyorum
1 ay önce sakarlığımdan dolayı ayağım bilgisayarıma çarptı ve bilgisayar kapandı bir türlü açamadım bende bilgisayarımı bilgisayar tamircisine götürdüm bana anakartta chip değiştirdiklerini (o nasıl oluyorsa) ekran kartının çıkışının yandığından 2. çıkışa bağladıklarını açıkladılar (60 tl ücret talep ettiler) yalnız bilgisayrımı evime getirdim açtığımda sürekli 5-10-30 dakikada bir mavi ekran hatası veriyor nadir olarak 1 saat dayanıyor çok daha nadir olarak 3-4 saat dayandığı oluyor (buna genelde çok uzun zaman kullandığımda tanık oldum) hatta bazen bilgisayarı 4-5 kullanıp mavi ekran hatası almadan kapatma şerefine eriştiğim zamanlarda oldu (ancak o günlerde dahil olmak üzere günde 8-10 kere mavi ekran hatası almadığım hiç olmadı)
burası önemli bir detay bence; bilgisayarı 3-4 saat mavi ekran hatası vermeden kullandığım zaman bu hatayı almadan kapatayım dediğimde tarayıcıyı kapatır kapatmaz mavi ekran hatası verdiği durumlarıda sık yaşıyorum (sanki internet tarayıcıyı kapatmamı bekliyormuş gibi.....)
STOP 0X000000d1 kodlu mavi ekran hatası alıyorum
mavi ekran sonrası kendiliğinden otomatik olarak bilgisayar reset atıp yeniden açıldığında internet kullanılamaz oluyor proxy ayarlarına ulaşılamadı hatası veriyor bende bilgisayarı kapatıp yeniden açıyorum bu sorun düzeliyor interneti kullanabiliyorum (eğer yeniden başlat ile açarsam yine aynı hatayı alıyorum)
aldığım diğer bir hatada internet tarayıcısı bir sorunla karşılaştı kapatıldı hatası alıyorum genelde sapıtarak bu hatayı sürekli veriyor ve ardından mavi ekran hatası veriyor yada kendim kapatabildiğim zamanlarda oluyor. bu internet tarayıcısı kapatma hatası verdiğinde internet tarayıcısını kapatıp yeniden açıp kullandığım zamanlarda oluyor
ayrıca bilgisayar tamircisi macerası sonrası 2-3 kerede bilgisayarınızda sorunla karşılaşıldı birazdan kapatılacak lütfen kayıt edeceklerinizi kayıt edin hatası aldım
şimdiden teşekkür ederim