Geçtiğimiz günlerde nihayet yeni sistemim geldi. Neyse taktık sorunsuz bir şekilde gidiyor fakat bir sorun var. OCZ Plathinum 2x2x2x2=8 GB ramlerimi anakatın kullanım klavuzunda gösterdiği gibi taktım. 8GB görüyor. Bilgisayarı kapattım. Sonra prizdende kapattım. Hiç bir şekilde bilgisayara elektirik gitmiyor ve yattım. Sabah kalktığımda ramler 6GB oldu. Ramlerin yerini değiştrdim bu sefer 4GB oldu. Tekrar değiştirdim bu sfer 2GB oldu.. Tak etti yine değiştirdim 1GB oldu.
Sonra aradan 5-10 geçti tekrar taktım 8GB görmeye başladı. Dün yine böyle bir sorun başıma geldi. Aynı işlemleri uyguladım zar zor 8GB gösterdim. Yan yana dizdim artık olsunda dedim. Sonra okula giderken tamamamen kapalı kaldı (6 saat) geldim ve açtım 8GB gösteriyor. Dün gece kapattım ve şimdi açtım şimdide 6GB gösteriyor.. Ben her gün kasanın kapağını açıp bu işlemi mi uygulucam yani... Sorun ramlerde mi yoksa anakartlarda mı bilginiz varsa lütfen yardım edin..
İşletim sistemi: Windows 7 Ultimate x64
Anakart: Asus rampage III Extreme
Ram: OCZ Plathinun 2x2x2x2=8GB
Sistemin geri kalanını yazmadım. Bir ilgisi olacağını sanmıyorum ekran kartının vs vs.. Gerikirse profilimde mevcut.
> Az önce kapat dedim. Sonra açtım 8GB görmeye başladı. Acaba BIOS ayarlarıyla falan mı ilgili ?