Yaklaşık bir ay önce yıldırım düştüğü için bilgisayarım kapandı. Baktığımda monitör bozuktu. Geçen hafta yeni bir monitör aldım bu seferde kasayı açtığımda sarı ışık yanı yanıp sönüyor. Bunun üzerine kasayı bir arkadaşa götürdüm ve bilgisayarlarımızdaki parçaları değiştirerek sorunun nerede olduğunu anlayacaktım. Arkadaşta baya bir uğraştık en sonunda kasanın içinden ethernet kartını söktüğümüzde ekrana görüntü geldi daha sonra benim ekran kartını çıkararak arkadaşta benzeri bir ekran kartı var onu taktık ve bilgisayar sorunsuzca açıldı. Aynı gün bilgisayarı evime getirdim ve evde de açıldı. 10 dakika sonra bilgisayarı kapattım ve bir kaç saat sonra açmaya çalıştığımda Windows Logosundan sonra siyah bir ekran çıkmaya ve orada takılmaya başladı. Ekranda fare imleci falan yok sadece siyah ekran ayrıca Güvenlik Kipte açmaya çalıştım. Bu şekilde de açılmıyor. Hatta bilgisayarı açtığımda karşıma şu seçenek geliyor. Bilgisayar doğru kapatılmadığımdan falan Olağan şekilde başlat, en son yapılandırmanızı geri al, güvenlik modunda başlat falan eskiden de bazen geliyordu bu..Neyse bundan sonra format atayım dedim. Cd' yi takıyorum Microsoft Windows eski sürümleri arıyor yazısından takılı kalıyor.. Bir haftadır sabah akşam bununlar uğraşıyorum , sorun nerede olabilir :((
Sorun nerede olabilir ?
dostum oncelıkle senın pc sundan format yemıyor 1.yaz cd cızık yada uyumsuz.2 .harddıskın ıde degılde
sata ıse arkası hdd nın ınce jack gırısıyanı ıse xp ısletım sıstemı yuklemekıstıyorsan donar cunku hdd lerı gormez bunun ıkı yontemı var bır bıostan raıd sata denetlıyıcılerı kapat formta atmayı dene 2.xp ye sata bootlu cd yap entegre programalrı ıle yada ıde hdd al c yap senın harddıskı d olarak kullan