Sorun Ram demi?

FikoDakota
29-09-2008, 21:20   |  #1  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
72 mesaj

Selam arkadaslar benim bilg. yaklaşık 2-3 haftadır süregelen bir sorun var. Bilgisayar genellikle oyunlarda sık olmasada kitleniyor. akşamları bilg.da Metin2 oynuyorum oyun esnasında herzaman yapmasada oyun kitleniyor, bilg. kendi kendine reset atıyor tekrar başladıgında çıkan uyarıda Program kararsız kaldı ve bilgisayar kapatıldı gibi bir yazı yazıyor. kararsız kalan program olarakta Ekrak Kartı yazıyor. kartlardan birinde sorun var ama hangisinde degiştirmeden ve yenisini almadna önce size sormak istedim. yardımcı olurmusunuz.

Bilgisayar özellikleri
AMD ATHLON 64 3000+
Twinmos 512MB pc 3200 400MHz DDR
NviDiA GeForce 6500 Ekran Kartı

Problem kanatimce ramde rami 1gb yada 2gb ile yenilemeyi düşünüyorum  rami yuksettigim zaman şu anki ekran kartı ile çakışırmı yada her ikisinide degiştirmem mi gerekir.

Almayı düşündügüm ekram kartı ve Ram2lerde  bunlar

RAM
Kingston 2GB DDR  veya Asus 1GB 3650Ati

Ekran
Nvidia 512MB veya MSI 512 MB

sizce hangi markalar daha iyidir ve sorun neden kaynaklı olabilir yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden Tşk.

serdar_ayberk
29-09-2008, 21:54   |  #2  
Yıllanmış Üye
338 mesaj

kingston al ben çok memnunum kardeşime daha yeni aldım belirgin hız artışı var. sorun ekran kartı ya da sistemi kasan spy,virüs veya trojan olabilir.

sinanozk
29-09-2008, 21:59   |  #3  
Yıllanmış Üye
479 mesaj

arkdaşım ram alacaksan ocz ya da kingston al kesinlikle.sorun serdar arkdaşın dediği gibi virüs,trojan vb zararlılar olabilir.bi de ekran kartının driverını kaldırıp yeniden kur ayrıca driver güncellemesi de yap!!!

FikoDakota
02-10-2008, 13:50   |  #4  
OP Üye
72 mesaj

Tşk. arkadaslar, Bende kingston düşünüyordum ram olarak sizlerde aynı fikirdesiniz ram olarak kinston. bilg. tarama yaptım avast kullanıyorum antivirüs olarak. bir sorun bulamadı, ccleaner ile temizledim ad-aware ilede tarama yaptım herhangi bir problem yok, ekran kartı driverini tekrardan kurayım olmazsa yeniden güncellerim. oda olmazsa yeni bir ekran kartı buldum
"Nvidia Geforce 9800GT" benim sisteme uygun olursa bu kartı alırım.
Yardımınız için tşk.