Arkadaşlar, elimde 400W psu var. Fakat benim bilgisayarımda şöyle acayip bir sorun var:
Bilgisayarı her sabah açtığımda %80 hemen açılmıyor. Şöyle bir durum mevcut: Kasadaki Power On düğmesine basıyorum. Kasa faaliyete giriyor fakat bios ekranı gelmiyor. Ayrıca monitörde devereye girmiyor. Fanlar çalışır durumda ama bios ekranını bile göremiyorum.
Bu durumda bende kasanın powersupply'ındaki 0-1 düğmesini kapatıp açıyorum, bundan sonra herşey gayet düzgün çalışıyor. Dediğim gibi bu durum sadece bilgisayar her ilk açılışında (genellikle sabahları) oluyor.
Benim tahminim sorun powersupply yönünde. Çünkü kasanın içindeki psu hariç herşeyi değiştirmiştim. Kasa içindeki bu anakart, ram, işlemci ve ekran kartı değişikliğine gitmeden önce son günlerde de böyle oluyordu. Fakat değişimi yaptıktan sonra bile sorunun devam etmesi beni çok sıktı.
Ayrıca 600W Powersupply düşünüyorum. Hem işlemci overclock'u için hemde ilerde alacağım ekran kartları için yararlı bir alış olacağını düşünüyorum. Almak istediğim powersupply'lar bunlar: