Sorun: Win8.1 shutdowndan sonra coldboot yapıyor.

Corvius
22-12-2016, 12:04   |  #1  
Corvius avatarı
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj

Merhabalar arkadaşlar. Uzunca bir süredir kullandığım bilgisayarımda ilk defa karşılaştığım bir hata oldu, yaklaşık 1 yıldır bu problemle uğraşmaktayım çözüm bulamadım. 

Sorun şu ki windowstan makinayı kapatmak için shutdown dedikten sonra bilgisayar elektriği kestiği anda yarım saniye bile sürmeden makina tekrar açılıyor (colboot yapıyor). karşıma çıkan neredeyse bütüm çözümleri denedim fakat sonuç alamadım şimdi aşağıya yaptıklarımı madde madde yazıyorum:
- Bios üzerinden Lan wake up ile makina yeniden açılabilir dendi off dedik hala açılıyor.
- Bios üzerinden usb wake up dendi kapadık yine açılıyor.
- Biostan Elektrik gidip geldiğinde (Ac wakeup) makinayı yeniden aç modu kapandı.
- Kasanın üzerindeki aksam yüzünden yada power tuşu yüzünden mekanik bir arıza olduğunu düşündüm,
MB un kasayla olan tüm bağlantısını kesip Uzay kasa yaptım. Tornavida ile düz kontak şeklinde bilgisayarı açıp, shutdown dedim yine restart attı.
- yeni adlığım 1070 kart yüzünden 600wlık power supplyın sorun çıkarttığını düşündüm, ekran kartını söküp başka bir ekran kartıyla denedim sonuç yine aynı oldu. (total power consuption:330w) 
Bu Durumda elimde Psu ve MB un kendisi kalıyor, onları deneme şansım olmadı, bunun gibi bir sorunla karşılaşan varmı ? yada bir çözüm önerisi olan ?

Son Düzenleme: Corvius ~ 22 Aralık 2016 12:19 Neden: