bilgisayarımda bir sürü sorun var. tuhaf tarafı hiç bir sorunu yok diye her götürdüğümde bilgisayarı teknik servistekiler geri veriyorlar. sorunlar
1- bilgisayarı açtığımda sadece MSI yazısı çıkıyor ve HDD yi görmüyo.
2- çoğu sefer açılırken siyah bir ekranda "please insert BOOT disket wehen press any key to continue" diye bir yazı çıkıyor ve bir kaç gün sonra kendi kendine bir şekilde geçiyo.
3- herhangi bir oyunu açtığımda 15 dakika ile 1.5 saat arsında bir zamanda kitleniyor. asla ve asla 2 saat bilgisayrı açık tutamadım şu ana kadar.
bunlar en sık görünen sorunlar. ban yardım et lütfen kafayı yiyecem yada bilgisayarı kıracam.
sistemim AMD semptron 2400, 80 GB HDD, 256 RAM, 128 MB geforce FX 5200 ekran kartı
sorunlar bitmez. lütfen yardım.
Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.Anakart ne?
PSU ve kasan ne marka?
Bence problem kötü PSU dan kaynaklanıyor, kısa devre ya da kabloların eski olmasından kaynaklanabilir.
300W FSP marka alabilirsin. fiyatı 40 dolar civarı.
kabloları iki bilgisarcı arkadaşla kontrol ettik hatta servise götürüp değiştirttik. ayrıca bana HDD yi ve RAM ide değiştirdik dediler. arkadaşlar birde oldukça sık rastladığım bir sorun daha var yardım ederseniz sevinirim. oldukça sık "bir sorun algılandı ve bilgisayarınız zarar görmemesi için kapatıldı. KARNEL_İNPAGE_ERROR" diye başlayan ve an sonunda 'atapi.sys' yazan bir mavi ekran atıyor. bu konuda bana yardım eder misiniz. sebebi ne olabilir
birde bilgisayar daha altı aylık. garantisi var ama teknik servis yaptık diyip el değdirmeden 4 saat sonra geri veriyorlar. nerden anladın dersen her defasında aynı hataları veriyor. anakart MSI
tamam da bios güncellemesi
veya windows'u yeniden kurmayı(artık format değil!!!) denedin mi?
bilgisayar tan 4 kere yeniden kuruldu her defasında aynı hatalar devam etti. ne yapmam gerekir
Abicim bak bu kadar konuşma olmuş sen hayla PSU markanı söylememişsin.
Kablolar değil abi, sen PSU markanı söylesene. PSU nun içindeki malzeme kablo önemli değil.
Kitlenme olaylarında yapabileceğin son şey ise ( lütfen psu yu atlama!!!!) teknik servise gidip
abicim elinizdeki başka bir anakart ile bu sistem parçalarını aynı PSU ile denemek istiyorum olacaktır. Eğer sorun devam ederse, PSU sorun ya da başka bir parça, ama anakarta sorun olmadığını anlarsın böylece.
( mavi ekran sorunları genelde ramin bozuk olmasından çıkar)
ya kablo iyi bak tam takılımı yada psunu yaassss
bence psuyla falan ilgili degil saglam bi sistemde(arkadaslarinin olabilir) parcalari tektek dene... eminim parcalarin teki cortlamistir. ramdan, islemciden bile kaynaklaniyo olabilir(boyle bi ihtimal %2den bile az ama psudan fazla :)) psudan olmadigindan eminim.. ama en buyuk ihtimalle anakartinda sorun var bence anakar ustune yogunlas. en dandik kasalardaki psular bile oyle sorunlara neden olmaz benim fikrim bu.....
Sorularin cevabi:
2) Boot opsiyonlarda büyük ihtimal Drive C/Drive A olarak ayarlanmis. Ana kart HD'yi bulamadigi zaman disketten yükleme yapmak istiyor ve bu neden bu yazi cikiyor.
1) HD'yi görememesi. HD kablosu bozuk veya yerine oturmamis/HD soketi bozuk/Ana kart üzerinde IDE soketi bozuk/Güc kablosu bozuk veya yerine oturmamis.
3) Asiri isinma / hatali yüklenmis program / cakisan programlar
4) Mavi ekran ve PC kapanmasi: ATAPI.SYS bir optik sürücüleri icin gerekli SYSTEM dosyasi. Dosya bozulmus olabilir veya optik sürücü okuma hatasi veriyor; Eger CD/DVD vb. aygit HD ile ayni IDE kablosuna bagli ise bunlari ayri IDE portlara baglamaya dene. Belki bunlar cakisiyor olabilir ve sorunlarin bundan kaynaklaniyor olabilir.
arkadaşlar yardımlarınız için sağolun. minnettarım size. ama PSU ne? ilk defa sizden duyuyorum. kasanın markası filan mı. baktım sürücü kablosu ile HDD nin data kabloları farklı yani aynıkablo üzerinde değiller. mavi ekran için program çakışması demişsiniz lakin sadece tek program yüklü olduğu zaman bile mavi ekran atıyor. RAM i servis değiştirdiğini söyledi. zaten şu anda da sadece iki program yüklü. kısaca öyle bilgisayar dolu değil. 80 GB HDD var ama anca 12-13 GB dolu. çoğuda müzik zaten. birde system mechanic ile C yi tarattığımda %25 i fragmented diyor ve kırmızı olarak gösteriyor bazı dosyaları. herşey için teşekkürler. yardıma muhtacım fakat muhtaç olmamanız dileğiyle...
ilhdmr
PSU bilgisarın Güç kaynağıdır. Markasına bilgisayarın kasaını açıp, görebilirsin. Kabloları doğduğu yer...
Bundan dolayı kitlenmeler yaşanabiliyor olabilir. Mavi ekran sorunun not ediğ; www.microsoft.com dan araştırabilirsin, bazen cevap çıkabiliyor.
Aynı sorun harfiyen ben de de 1 haftadır olmakta.. (hala oluyor)Bilgisayarcıya götürdüm hdd ide kablosunda sorun var dedi.benden 30 milyon tamir ücreti aldı ve oldu dedi(herdiğim para haram olsun :p )sorunun hdd kablosuyla yakından uzaktan alakası yok..
sorun arkadaşların da dediği gibi PSU, herhangi bir ısınma problemi ya da ekran kartı olabilir.
Pazartesi ekran kartımı değiştirmeyi düşünüyorum eğer sorunum hallolursa buraya yazarak sizleri bilgilendiririm.lakiin olmazsa geriye tek birşey kalıyor o da PSU'yu değiştirmek
Not: PSU power supply unit (bilgisayarın beslemesini yapan güc ünitesi)