bu ünvana sahip olduğunu iddia eden kişilerin genel özelliği facebook gibi platformlarda önüne geleni ekleyip, bütün fotolarını ve paylaşımlarını public yapıp, olabildiğince kendini tanıtmaya yöneliktir. türkiye'de bu daha varoş bir haldedir. yurtdışında da sıkıntı ama bu kadar düşük kalite olmuyor pek. bu adamlar ekşi'de başlığını falan açtırır kendi ajansındaki tiplere, altına "yaaa işte şöyle güzel, böyle güzel" lafları döşenir ki popüler sanılsın. üye olduğu facebook gruplarına "şöyle bir şey varmış" diyerek tanıtım amacıyla clickbait linkler atar. aslında marketing'in varoş yönüdür. bunu zaten yıllardır yapan adamlar vardı. sadece sosyal medya geliştiği için, kendi kendilerine bir iş kolu oluşturmaya başladılar. bu şey gibi, atıyorum bir mühendis bir sürü iş yapıyor. x işini de haftanın son günü son iki saat yapıyor sadece. sonra bu x işi önem arz ediyor, fakat yapılmaya da devam ediliyor. bir bakıyorsunuz x işini yapma uzmanı isimli bir iş kolu oluşmuş kendi kendine ve bunu da yapsın diye adam falan almışlar. sonra bu adamlar, ben x işini yapma uzmanıyım diye dolanıyor etrafta.