asus p4p800 anakarta o\b soundmax ses kartım bulunmakta.pcyi normal calısırken ew tasıyıpta pcyi yeniden actıgımda ses gelmemeye basladı.hoparlörde problem yok driveri kaldırıp tekrar kurdum .format attım ama nafile ses gelmiyor.işin acayip yanıda hersey normal pcde hiçbir hata yok fakat ses de yok .ne yapabilirm önerilerinizi bekliyorum simdiden .tesekkürler.(klavyeyi ilk takdıgımda pc acılmamıstı anakarttan bip sesleri gelmeye basladı sonra kendiliginden düzeldi onla bi alakası var mı bilmiyorum ama sölemekte fayda var)
Soundmax ses kartı sorunu!
Ses kartınız on-board olduğuna göre bence jackları yanlış bağlama ihtimalıde var anakarttaki yerinde 3 tane jack yeri olması lazım (harici ses kartı almadıysanız eğer)siz hoparlör jakını ortadaki yuvaya takın dediğim gibi yaptıysanız anakart cd sinden soundmax yazılımını tekrar kurun birde öyle deneyin kolay gelsin.
pc 3 senedir kullandıgım pc o yüzden ses driverleriyle yada baglama ile ilgili bi problem yok .hatta pcye format attım tekrar yükledim driveri .ses kartının yanması gibi durum olabilir mi acaba nerden anlayabiliriz????
Format attıktan sonra tekrar cd den yazılım yüklediydseniz yinede ses çıkmıyorsa ses kartının yanması bence enson ihtimal gibi görünüyor,başka sebeblerde olabilir tabi benimki sadece bir fikir benimkide onboard çünkü.