1. olarak Recep senin nasıl düşündüğünü bende biliyorum. Bende biliyorumki Amd intelden daha iyi.
Özellikle Nforce 4 Ultra cidden süper bir yonga seti ve 939 ile birleştiğinde harika oluyor.
Ancak arkadaşın topladığı bilgisayarda gördüysen ekran kartı ONBOARD. Sence onboard ekran kartı alınan bir sistem nasıl bir yerde kullanılır? Bunu hiç düşündün mü?
Sence neden kişisel bilgisayarlarda AMD, ancak kamu için gerekli olan ve şirketlerde İntel tercih ediliyor? Özellikle Türkiyede?
Bugün Türkiye de zaten ekonomik durgunluk var, herkes birşeye suçluyor. Birde kişi kendi şirketinde bir bilgisayar bozuldu ve anakart için 1 AY beklemek zorunda. Sence bunu kaç şirket kaldırır?
Amd tamam iyi, 64 desteklemeside iyi ancak kaç tane hazır bilgisayar üreten firma bunu kullanıyor? Ki bir çok şirlet hazır bilgisayar kullanıyor, teknik servis ve yedek parça uyum sorunları yok.
Bu yüzden Intel tercih ediliyor. Ayrıca daha ülkemizde şu konuşmalar geçiyor:
- Kardeş ben bir bilgisayar toplayacaktım?
- Tabii efendim, nasıl bir bütçeniz vardı?
- Her şeyin en iyi olsun he emi...
- Peki bir Amd 64 939s Nforce 3 ultra, nforce 4 ve ultra ile kullanacağınız 3500
400 dolar
- hee bütün bilgisayar 400 dolar mı?
Birde o dediklerin bütün parçalar herhalde dimi?
Yani siz daha kaç kişi böyle düşnüüyro düşündünüz mü?
Asıl konudan uzaklaştım ancak kendi sistemine bari baştan karar vermiş kişilere AMD demeyi bırakın. Bu yeter. Bir kişi intel istiyorsa istiyordur, istediğin kadar Amd de, geçmez. Ben bu konuda inat etmenin anlamı yok diyorum. Biz kimsenin adamı değiliz ne iyi ise onu tavsiye ederiz. Duruma görede bu değişir.
Yeni sistem kuran bir insana intel demek tabiikide olmaz, ancak bu tür konualrda lütfen düşünerek cevap verelim.