sp3 lü cd hazırlama konusu

lutfu_1968
13-08-2008, 11:58   |  #1  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
44 mesaj

bu ayki chip dergisindeki sp3 lü cd hazırlama konusunu okudum. ve anlatılanları tek tek harfi harfine yerine getirdim.
tam 4 kez uğraştım fakat hep aynı şey oldu cd boot özelliği kazanmıyor.
açılışta hata veriyor cd boot:couldn't find ntldr şeklinde .
benim kullandığım cd orjinal değildi acaba bundanmı oluyor.
normalde windows üzerinden çalışıyor.
fakat bios üzerinden çalışmıyor.konuda eksik anlatım mı var acaba

viking20
13-08-2008, 12:24   |  #2  
viking20 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 141
7,681 mesaj

bir de bunu dene

Recep Baltaş
14-08-2008, 15:11   |  #3  
Recep Baltaş avatarı
CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 8
9,635 mesaj

Konuda bir eksiklik yoktur. XP CD'niz orjinal olmadığı için Boot dosyası olmayabilir veya bozuk olabilir.

lutfu_1968
14-08-2008, 15:47   |  #4  
OP Yeni Üye
44 mesaj

Ama bendeki  orjinal olmayan XP cd ile format atıyorum ve sorun çıkmıyor.Bios üzerinden çalışıyor.

Ayrıca konuda anlatıldığı gibi boot dosyasını da çıkardım iso programı ile olmayınca verilen linkten de indirdim yine olmadı.
orjinal bir cd buldum bi de onunla deneyeceğim bakalım ne olacak.

HİPNOZUM
14-08-2008, 16:15   |  #5  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 4
870 mesaj

hımm peki cdye yazarken tasarı kalıp diye mi yazdın ?

Recep Baltaş
15-08-2008, 14:38   |  #6  
Recep Baltaş avatarı
CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 8
9,635 mesaj

CD ye yazarken parametrelerde bir hata yapıyorsunuz. CD'yi Ön Yüklemeli olarak seçmeniz gerekiyor.

lutfu_1968
16-08-2008, 12:02   |  #7  
OP Yeni Üye
44 mesaj

Recep bey inanın ki dergide yazan her şeyi en ince ayrıntısına kadar yapıyorum o l m u y o r.
Nero 8 in güncellemesini bile yaptım belki sürümü uygun değildir diye.En yeni sürümünü yükledim.Tekrar denedim herşeyi yazdığı gibi tek tek uyguladım yine olmadı.
Sadece NLİTE programı ile yaptım.CD boot oldu SP3 yüklendi.Hiç bir sorun çıkarmadı.Yani bendeki XP Cd sindede sorun yok.
Bilmiyorum başka deneyen arkadaş oldu mu?
Valla ben tam 1 haftadır uğraşıyorum.dergide yazılan gibi yapınca olmuyor.Ama NLİTE programı ile oluyor XP CD sine SP entegre oluyor katılımsız kurulum gerçekleşiyor.
Konuyu tekrar incelerseniz belki eksik yazılan bir konu vardır NERO 8 ile yazdırma veya diğer bir konu ile ilgili. CD yi ön yüklemeli olarak ta seçtim yazılan parametreleri de yaptım OLMADI OLMUYOR bende vazgeçtim artık valla 1 haftadır uğraşmaktan mahvoldum.5 tane cd harcadım boşuna.

hsahin2002
25-08-2008, 00:33   |  #8  
Taze Üye
2 mesaj
lutfu_1968
bu ayki chip dergisindeki sp3 lü cd hazırlama konusunu okudum. ve anlatılanları tek tek harfi harfine yerine getirdim.
tam 4 kez uğraştım fakat hep aynı şey oldu cd boot özelliği kazanmıyor.
açılışta hata veriyor cd boot:couldn't find ntldr şeklinde .
benim kullandığım cd orjinal değildi acaba bundanmı oluyor.
normalde windows üzerinden çalışıyor.
fakat bios üzerinden çalışmıyor.konuda eksik anlatım mı var
Aynı belirttiğin sorunlarla ben de karşılaşmış bulunmaktayım. ne yapacağımı şaşırmış durumdayım. yardımcı olursanız sevinirim.

lutfu_1968
11-09-2008, 21:47   |  #9  
OP Yeni Üye
44 mesaj

en sonunda ben bir sitede hazır yapılmış entegre xp cd si buldum onu indirdim.sonuç süper oldu. şimdi sp3 lü ve 2008 son model bir xp sahibi oldum.bu yoldada epey bilgi edindim. ve en son kanaatim dergide anlatılanlarda eksik bişeyler var.
TEK TEK en ince ayrıntısına kadar uyguluyorum herşeyi ama herşeyi yooookkkk olmuyor arkadaş zorlamı olacak olmuyor işte birileri kontrol etsin denesin şunu