Splitter Sorunu

Ozdemir.M
04-05-2012, 21:24   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
7 mesaj

Öncelikle selamlar. Arkadaşlar konuyu biraz genişten alıcam. Evimizde telefon hattı direk modeme geliyor. Hattı modeme takarsam sorunsuz şekilde 6 mbps alıyorum. Fakat telefon olmuyor sizinde anlayacağınız gibi. Bu yüzden tekrar splitter'dan telefona kablo çekilmiş durumda. Telefonda internette aynı anda çalışıyor. Buraya kadar sıkıntı yok. Fakat telefonla internet aynı anda çalışmaya başlayınca, yani splitter aktifken modeme gelen değerler 6 dan 4 e iniyor ve sinyaller aşırı derecede kalitesizleşiyor. Yani 4 görünüyor fakat 1 bile alamıyorum. Ara sıra kopmalar oluyor. Splitterı değiştirdim sorun devam etti. Sorunun kaynağı sizce nedir. Şimdiden teşekkürler

bosluk
04-05-2012, 22:27   |  #2  
bosluk avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 39
1,894 mesaj

Birçok sebepten olabilir ama öncelikli aklıma gelen 3 nedeni sayayım belki yardımı olur.

1 - Paralel bir hat 2. hat ASLA olmamalı, yani tek telefon tek modem tüm evde.
2 - Telefon splitter ile adsl paylaşımına uygun olmalı. Malesef bazı, özellikle de telsiz telefonlarda çıkıyor bu uyumsuzluklar.
3 - Ev içi hattın kalitesizliği. Telefon takılı değilkenki hat değerlerinin halihazırda düşük olması (modem ileri ayarlar kısmındaki bilgilerden görülebilir hat zayıflaması, vs.. değerleri. Bu değerler zaten düşükse bir elektrikçi çağırıp, apartmanın altındaki kutudan daireye direkt temiz bir hat çektirilmesi çoğu kez bağlantı kalitesini arttıracaktır).

ekran kartı
04-05-2012, 22:57   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 7
1,412 mesaj

Splitterden modeme giden ara kablo kalitesiz olabilir mi?

jupiter65
04-05-2012, 23:02   |  #4  
jupiter65 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 23
1,172 mesaj

Kablolu modem kullanıyorum. Evde 1 telefon var. Telefon hattı ile modem arasında splitter var. Dediğin gibi sinyal zayıflaması söz konusu değil. Yıllardır kullanıyorum. Splitter arızalı değilse, kabloları değiştirmeyi dene. Modemde sorun olabilir mi?
Ben ayrıca, diğer odaya telsiz telefonu paralel olarak kullanıyorum. Tabi bunu için de ayrı bir  splitter kullanıyorum.

Ozdemir.M
11-05-2012, 00:39   |  #5  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
7 mesaj

Cevaplarınız için teşekkürler arkadaşlar biraz geç oldu ama sorunu çözdüm. Splitter'i değiştirdim sorun devam etti demiştim fakat sorun splitter'daymış :) Kaliteli bir splitter ile tekrar denedim ve sonunda düzeldi. Sizede önerim piyasa malı splitterlardan uzak durun.