Spor aletleri yarar yerine zarar verebilir!

minimaladam
28-11-2013, 21:15   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
221 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2010

Spor salonlarında, evlerde ve parklarda bulunan aletlerde yapılan bilinçsiz spor, var olan ağrı ve hastalıkların ilerlemesine, hatta vücutta kalıcı hasarlara yol açabilir.

İSTANBUL - Egzersiz yapmak için son yıllarda evlerde özellikle koşu bantlarının tercih edildiğini ancak yanlış seçimlerin ciddi hastalıklara davetiye çıkarabileceğini belirten Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Prof. Dr. Gülçin Gülşen, spor aletleri konusunda uyardı.

Spor merkezlerinde, evlerde ve belediyelerin parklarda kurduğu spor aletlerinde yanlış egzersiz sonrası kas ve iskelet sistemi sorunları yaşayanlar olduğunu vurgulayan Gülşen, "Bu aletler bilinçsiz kullanılırsa yarar yerine zarar getirebilir" dedi.

Koşu bandı alırken yumuşatıcı sisteminin olup olmadığına bakmak gerektiğine vurgu yapan Prof. Gülşen, dikkat edilecek diğer noktaları anlattı: "Koşu bantlarında tartan dediğimiz yumuşatıcı sistemin olması gerekiyor. Yumuşatıcısı olmayan koşu bantlarında kalça, diz ve ayak bileği eklemine fazla yük biniyor. Örneğin çim sahalar yumuşatılmıştır, çim sahalarda direkt ayak bileğine yük binmez. Oysa beton zeminde koşarken yük vücutta eşit dağılmaz. Aynı mantık koşu bantları için de geçerlidir. Yumuşatıcısı olmayan koşu bantları nedeniyle sakatlanan çok hasta ile karşılaşıyoruz."
Kaynak:Ntvmsnbc